Прочитај ми чланак

ИДУ У АМБАСАДОРЕ? Пајкић и Оливерова невенчана супруга разрешени дужности

0

До сада се показало да иза сваког "разрешења дужности" највернијих Вучићевих кадрова следи њихово аванзовање на већу функцију и уноснију плату из буџета

Свакако најзанимљивија одлука о избору чланова и заменика чланова Одбора за уставна питања и законодавство је разрешење Милене Поповић, невенчане супруге убијеног политичара Оливера Ивановића.

screenshot/Prva

Наиме, она је минулих дана и недеља контрирала Александру Вучићу, тражећи да на суђењу за убиство Оливера Ивановића буду саслушани Звонко Веселиновић и Милан Радоичић, кога је практично председник Србије „ослободио кривице“, истакавши да је он „прихватио полиграфско тестирање“ и да је „прошао полиграф“.

Такође, Милена Поповић је напустила и скупштинско заседање на ком је говорио Александар Вучић, истакавши да се на такав потез одлучила јер су у том тренутку у скупштинској сали налазио Милан Радоичић. Истакла је након тога Милена Поповић да је звала Вучића, међутим, како стоје ствари, то није довело до тога да задржи функцију у Одбору за уставна питања и законодавство.

Сада, само се поставља питање да ли је она кажњена због непослушности или је неки други разлог по среди.

Дужности је, као што смо напоменули, разрешен и Лав Григорије Пајкић, а занимљив је и напредак Ђорђа Тодоровића, који је након заменика члана Одбора постао члан.

Тодоровић је, наиме, био запослен у Скупштини и у претходном сазиву, а све време је само водио ботове заједно са Маријом Јовичић. Очилгедно се шефу свидело на који је начин тај посао обављао, па је одлучено да буде унапређен.

Такође, нови чланови Одбора су Зоран Томић и Дејан Кесар, а ове промене су усвојене 14. јула.