Прочитај ми чланак

И ПРОЗАПАДНИ КОМУНИСТИ МАРШИРАЈУ – али против и Вучића и Ђиласа

0

Организације које су се удружиле у леви блок позвале су грађане да у суботу, 26. јануара у 17.30 додју на протест који организују на раскрсници Кнез Михаилове и Змај Јовине улице у Београду.

„Позивамо вас на заједничку борбу против владајућег система, а не само против његових симптома“, наводи се у заједничком саопштењу Социјалдемократске уније, МАРКС 21, Београдске омладинске акције, Марксистичке организације „Црвени“.

Организације левог блока оцениле су да су председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић и један од лидера Савеза за Србију Драган Ђилас „само симптоми једног те истог система који се мора мењати“.

„Трагикомедија у којој нас, упркос јасним и недвосмисленим чињеницама, присталице Драгана Ђиласа нападају да смо Вучићеви ‘ботови’, док нас Вучић и његове присталице ‘бране’ као Ђиласове ‘жртве’, сведочи само о катастрофалном нивоу јавног дискурса у нашој земљи“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је против активиста организације МАРКС21, чији су се чланови вербално сукобили са Шиласом на протесту 19. јануара, води најмање шест кривичних и прекршајних поступака јер су бранили право на кров над главом и организовали радничке протесте.

Те ораганизације навеле су да у протекле две године у оквиру Здружене акције Кров над главом пружају „бескомпромисан отпор насиљу власти над најугроженијима“ и да због тога трпе репресију.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!