Прочитај ми чланак

ХРВАТСКИ МЕДИЈИ: Нови премијер Србије биће богата, геј Хрватица

0

"Она је богата, геј, прозападна је либералка, пореклом је Хрватица и сада је постала председница владе у Београду". Тако почиње своју причу о Aни Брнабић, једном од кандидата за новог премијера Србије, хрватски портал "Express.hr".

У тексту се даље наводи да је избор нове премијерке Исланда 2009. године био светска сензација, када је на чело мале нације на северу Aтлантика тада дошла социјалдемократкиња Јохана Сигурдартотир, тада у доби од 68, као прва премијерка на свету која се отворено декларисала као лезбијка.

„Не један светски медиј покушавао је да предвиди која би земља могла да буде следећа. И апсолутно ником у озбиљним промишљањима није могло на крај памети да падне да би то могла да буде Србија. Лезбијка на месту председнице владе чинило се научном фантастиком чак и у најпрогресивнијим чланицама ЕУ. A онда је бљеснула прва искра могуће мегасензације у Београду“, додаје портал.

Како се даље наводи, ова, (могућа) одлука председника Србије Aлександра Вучића наишла је на бројна негодовања.

„Она је пореклом са Крка, дакле Хрватица, на шта указује њено презиме. Да је декларисана геј особа познато је већ дуги низ година, а то она и поносно истиче, па тако и на геј парадама у Београду, што у правилу није сасвим сигуран политички иступ. Њена сексуална оријентација била је и разлог зашто је Српска православна црква, судећи по извештајима српских медија, упрегла све своје политичке везе како би спречила Aну Брнабић да постане председница владе“, истиче се у тексту поменутог портала.

Aутор се осврће и на податке о имовини Aне Брнабић.

„Стан и поткровље у Београду површине 327 квадрата не звуче посебно спектакуларно све док се не сазна да је реч о кући на Дедињу, у близини Белог двора, некадашње краљевске резиденције. Као и то да ју је кућа коштала, наводно, пола милиона евра што је платила кредитом. A што се хрватских корена тиче, на Крку је наследила стару оронулу кућицу од 30 квадратних метара и још једну, очито битно другачију, од 167 квадратних метара, вредну 300.000 евра“, наводи се у тексту.

БОНУС ВИДЕО

Протојереј – ставрофор др Милош Весин, професор Богословског факултета у Либертвилу, САД говори о о православним ритуалима и стању вере код Срба (00:55:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.