Прочитај ми чланак

Хрвати славе убијене четнике и жале усташе, а попују Србима?

0

530891_tan2015-9-12-19583537-0_f

„Жалосно је да Хрватска никако не мозе да престане са праксом да своје постојање доказује тиме што ће нападати Србију и да своју снагу показује тако што мисли да ће учинити нешто лоше Србији“, изјавио је министар за рад Александар Вулин поводом најава да би Хрватска формално могла да блокира Србију у приступним преговорима са ЕУ у поглављу 23 које се тиче правосуђа и основних права.

– Били би добро да престану са тим и да се посвете себи и свом народу, а да оставе Србију да живи и напредује, као што она оставља све око себе – Вулин је рекао након откривања спомен-обележја палим борцима у Ситници у Републици Српској.

Он је додао да правила о којима Хрватска прича, на сву срећу нису европска правила, као и да Хрватска треба да говори у своје име, а не у име осталих чланица ЕУ.

– Ми када бисмо морали да поштујемо хрватска правила да уђемо у ЕУ, то би значило да можемо да протерујемо своје држављане који нису спрске националности, као и да разлупамо сваку латиничну таблу у Србији, да уводимо економске ратове и затварамо границе према суседима – рекао је министар.

Како каже, правила Европске уније нису ни Томпсон који пева о месарима и крволоцима, али ни то да се државни венци полажу на гробље стрељаним усташама.

– На сву срећу, то нису правила Европске уније и Србија ЕУ доживљава другачије – казао је Вулин и додао да Хрватска треба да настави да живи према својим правилима, али да мора да разуме да неће постати ни већа ни јача ако своје постојање стално буде правдала нападима на Србију.

 

Танјуг