Прочитај ми чланак

Хрвати почистили Србе, траже милијарде

0

Комшије наводе да је погинуло 13.000 Хрвата и да је било 900.000 избеглица, што је 20 одсто њиховог становништва

Хрватски званичници, али и медији, иако се декларативно „залажу за спуштање тензија и нормализацију односа са Србијом“, и даље пљују по нашој земљи, и још траже да им платимо одштету!

„Одговор на оптужбе Београда – Срби морају знати: ратна штета већа је од 10 милијарди евра“ – један је од наслова у тамошњој штампи, поткрепљен нападима председника Ива Јосиповића на нашу земљу и величањем њихових злочинаца.

– Када говорите о погинулим војницима, мени је жао што су били овде, али мислим да треба да дође време да се у Србији људи запитају зашто су они уопште били ту, зашто су војници из Србије, тенкови и авиони долазили у Хрватску. Мислим да је то питање које је део катарзе коју и ви морате проћи – рекао је Јосиповић у интервјуу на ТВ Б92, а пренео загребачки Јутарњи лист, и то у склопу приче о ратној одштети коју Хрвати траже од Србије.

Они даље наводе да су водећи хрватски политичари последњих година избегавали да подсећају на последице рата како би међудржавни односи са Србијом остали стабилни.

– У Хрватској је погинуло 13.000 особа, у једном тренутку овде се налазило 900.000 избеглица, што је 20 одсто становништва, а материјална штета од рата већа је од десет милијарди евра.

Тужбе још у хашком суду

Подсетимо, Хрватска је тужила Србију пред Међународним судом правде у Хагу, на шта је наша земља узвратила контратужбом. Судбина тих тужби још је неизвесна, јер су Хрвати напрасно најавили могућност повлачења.

 

(Курир)