Прочитај ми чланак

ХОТИ: Вучић по договору са Меркел и Макроном у понедељак признаје Косово?!

0

Премијер Косова Авдулах Хоти најавио је данас на Фејсбуку да ц́е се у понедељак у Бриселу састати са српском страном како би разговарали о коначном споразуму о међусобном признавању и нормализацији односа између Косова и Србије.

“На основу обавеза које смо преузели на самиту у Паризу 10. јула 2020. године, као и подршке коју смо добили од председника Макрона и канцеларке Меркел, у понедељак се у Бриселу састајемо са српском страном ради дијалога о коначном споразуму о међусобном признавању и нормализацији односа између Косова и Србије“, написао је он преноси Косово онлине.

Foto: PrintskrinYT

Према Хотију, постојаће само коначни споразум о узајамном признавању.

“Договор се постиже само када је закључен уз узајамно признавање. Нец́е бити посредних, делимичних или креативних споразума који проблем нец́е решити заувек. Постојац́е само коначни споразум о узајамном признавању, који је систематичан и укључује сва питања која треба решити између две независне државе на основу конвенција, стандарда и међународне праксе регулисања односа између две независне државе “, написао је Хоти на Фејсбуку.