Прочитај ми чланак

ХОЏАЈ РАЗОЧАРАН: Косово остало изоловано

0

Данашњи састанак Савета за стабилизацију и придруживање Косова Европској унији могао да буде изузетан да је резултирао позитивном одлуком, рекао је заменик премијера привремених приштинских институција

Енвер Хоџај, заменик премијера привремених приштинских институција изјавио је данас, након трећег састанка Савета за С СП у Бриселу, да ће грађани тзв. Косова ову годину запамтити по одбијању ЕУ да испуни дато обећање о визној либерализацији.

„Ове године грађани Косова ће се сећати као године када Европска унија није испунила обећање о слободном кретању грађана Косова у шенгенској зони. Косово је испунило све обавезе из Мапе пута за либерализацију визног режима, што нам је речено да је технички процес, а показало се да је, ипак, реч о политичкој одлуци“, навео је Хоџај, пренела је ГазетаЕxпрес онлајн.

Према његовим речима, чак је и данашњи састанак Савета за стабилизацију и придруживање Косова Европској унији могао да буде изузетан да је, како је рекао, резултирао позитивном одлуком.

„Желим да нагласим незадовољство владе и грађана Косова због неиспуњавања овог обећања, због чега је само држава Косово остала изолована у региону“, рекао је Хоџај.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!