Прочитај ми чланак

Хоће да затворе општине да не може да се иде из једног у други део Београда!?

0

У моменту када је ваздух у Београду отрован и када је српска престоница најзагађенија на свету, ретко виђени градоначелник Зоран Радојичић најављује затварање и међусобну изолацију општина!?

Како ће рецимо неко својим родитељима који живе у другом делу града однети храну, лекове ако се спроведе овако „генијалан“ план?

printscreen

 

Градоначелник Београда Зоран Радојичић изјавио је да сматра да се ближи тренутак када ће централне градске општине бити потпуно изоловане и спречено кретање грађана из једног дела града у други.

„То ће мало додатно појачати дисциплину. То се договара са кинеским експертима и нашим стручњацима, они ће одредити кад ће се та мера применити“, рекао је Радојичић у гостовању на телевизији Пинк.

Како је објаснио, ситуација са бројем оболелих се прати свакодневно и време одређивања мере блокаде делова града зависи од многих ствари, али је чињеница да се у борби против коронавируса мора ићи два – три корака испред епидемије, „зато неке мере у почетку и изгледају нелогично“.

Радојичић је нагласио да је циљ мера које ће вероватно бити донете да се не путује из једног у други део града, јер је то потенцијални начин ширења вируса, и да ће можда бити проблем са здравственим радницима који морају из разних општина да долазе на посао, али да је и то решиво.

На питање да ли ће бити уведен полицијски час 24 сата дневно, Радојичић је одговори да не зна да ли се разматра та могућност.