Прочитај ми чланак

Хашим Тачи: Република Српска је пропали модел!

0

Нећемо дозволити да Србија на Косову рециклира пропале моделе из региона, без обзира да ли се ради о Републици Српској, подели, аутономији или специјалном статусу какав имају Тирол или Каталонија, рекао је данас у Скупштини Косова Хашим Тачи.

Hasim Taci

Тачи је посебно истакао да на Косово нико не врши никакав притисак да прихвати било шта, пренела је Радиотелевизија Косова.

Taчи је обавестио посланике да ће наредна рунда дијалога са Београдом, 2. априла, бити од кључног значаја за постизање договора, додавши да неће прихватити ништа што није у складу са законима и Уставом Косова.

Дијалог улази у најосетљивију фазу, рекао је Тачи, и нагласио да је Србија у тежој позицији због чињенице да мора да демонтира паралелне безбедносне структуре на северу Косова.

Тачи је поручио да у Брисел иде спреман да се суочи са најтежим проблемима, као што су формирање српске заједнице и распуштање паралелних структура, али и другим важним питањима, као што су нестала лица, телекомуникације и енергетика.

Наредни састанак ће имати кључни значај, а желим да кажем да се ја осећам веома удобно, јер све оно што је на столу потпуно је у складу са нашим законима, уставом и Ахтисаријевим планом, рекао је Тачи.

Посланици су од Тачија захтевали да сваки евентуални договор буде ратификован у “Скупштини Косова“.