Прочитај ми чланак

Хашим Тачи: Ако треба послаћемо снаге ОВК да помогну Србији

0

Taci i trgovina organima

БЕОГРАД – Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије саопштила је данас да је „запрепашћена цинизмом и некоректношћу приштинских власти које су понудиле Београду помоћ специјалних јединица за заштиту од природних катастрофа Косовских снага безбедности“.

„Канцеларија за Косово и Метохију је запрепашћена цинизмом и некоректношћу приштинских власти, које су преко такозваног министра Агима Чекуа понудиле Београду помоћ специјалних јединица за заштиту од природних катастрофа Косовских снага безбедности, ‘уз напомену да су оне вољне да иду с опремом у Србију, ако Влада Србије то затражи'“, наводи се у саопштењу.

У тренутку док се у Србији пребројавају настрадали и евидентира штета настала у до сада незапамћеним поплавама, косовски „премијер“ Хашим Тачи нуди помоћ оних снага које, како се наводи у саопштењу, српски народ на Косову и Метохији памти само по злу.

„Израсле испод шињела злогласне такозване Ослободилачке војске Косова, Косовске снаге безбедности асоцирају на бројне злочине о којима се ћути, а који ће формирањем Специјалног међународног суда за ратне злочине, коначно, надамо се, бити расветљени“, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Додаје се да је недопустиво да, док цео цивилизовани свет у овом тренутку саосећа са Србијом и шаље несебичну помоћ, Хашим Тачи користи дане жалости да преко медија, у предизборне сврхе, промовише такозвану „Војску Косова“.

(Бета)