Прочитај ми чланак

ХАРАДИНАЈ УВЕРЕН: Косово ће постати чланица Интерпола на наредној седници…

0

Харадинај је, како се наводи, рекао да је дијалог са Београдом потребан, али, како је навео, само уз "узајамно признавање граница", а не уз њихову корекцију

Премијер привремених институција у Приштини, Рамуш Харадинај изјавио је да је уверен да ће тзв. држава Косово постати чланица Интерпола на наредној седници Генералне скупштине, која ће крајем месеца бити одржана у Дубаију, те да је договор са Београдом могућ само уз, како каже, међусобно признавање.

Осећа се, каже, одговорним због тога што још није добијена визна либерализација, како је то, иначе, раније обећао.

Он је рекао да се ради на добијању визне либерализације што је могуће пре.

Харадинај је то рекао студентима Филозофског факултета у Приштини, са којима је разговарао о трансформацији КБС и повећање пореза на робу из централне Србије и БиХ.

Како преноси Газета Еxпрес, Харадинај је показао и да нема довољно знања из области права, јер су студенти остали ускраћени на одговор на једно питање, али се не прецизира на које.

Харадинај је, како се наводи, рекао да је дијалог са Београдом потребан, али, како је навео, само уз „узајамно признавање граница“, а не уз њихову корекцију.

Поновио је да би промена граница могла да представља опасност.

Говорећи о недавно повеоћању пореза за 10 одсто на робу из централне Србије и БиХ, Харадинај је рекао да би та одлука могла да одстане на снази у дужем временском периоду, па чак и да буде додатног повећања.

Упитан о трансформацији КБС, Харадинај је казао да за „будућу косовску војску нема ограничења“ и да ће њени припадници бити на читавој територији тзв. државе Косово.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!