Прочитај ми чланак

Градоначелник Крагујевца: Иза хапшења стоји Николићев син

0

Верољуб Стевановић каже да иза хапшења у Крагујевцу, за која тврди да имају политичку позадину, стоји ГО СНС, чији је лидер Радомир Николић, председников син.

Градоначелник Крагујевца и лидер странке Заједно за Шумадију Верољуб Стевановић тврди да хапшење функционера његове странке има политичку позадину, односно да се разлог крије у жељи напредњака да промене власт у Крагујевцу.

Стевановић је рекао да верује председнику Србије Томиславу Николићу али да сумња како иза свега стоји Градски одбор Српске напредне странке, чији је председник Радомир Николић, председников син.

Он је лично одвео садашњег начелника МУП код Александра Вучића на неки договор“, рекао је Стевановић за „Блиц“. Лидер странке која је у саставу Уније региона Србије подсећа да је о сукобу са полицијом у Крагујевцу разговарао са Томиславом Николићем и Ивицом Дачићем и да су му они обећали да ће се позабавити тим проблемом, али да се ништа није догодило. Стевановић тврди да је унутрашња контрола полиције поднела неколико пријава против садашњег начелника у Крагујевцу, али да је то стављено под тепих, као и да сумња да је тужилаштво у спрези са полицијом.

Председник Владе Ивица Дачић изјавио је јуче да акције приводјења које се одвијају широм Србије, укључујући ону у Крагујевцу везану за злоупотребу новца које добијају партије, немају никакве везе са политичким разлозима.

 

(Танјуг)