Прочитај ми чланак

„Грађани изложени притисцима и претњама да подрже Вучића“

0

Двери тврде да су грађани изложени великим "притисцима, претњама, застрашивању и приморавању" да своју подршку дају Александру Вучићу.

Двери у саопштењу тврде и да они који се усуде да изнесу било какву критику на рачун власти ‘експресно’ добијају отказ.

„Најновији пример диктаторског Вучићевог понашања јесу претње упућене деци пензионера да ће бити отпуштени у случају да се њихови родитељи појаве на протестном скупу Удружења синдиката пензионера и Удружења синдиката пензионисаних војних лица који ће се одржати 28. марта у Београду због смањења пензија“, наводи се у саопштењу.

Наводи се и да је на те претње данас указао потпредседник Удружења синдиката пензионера Србије Миша Радовић гостујући на Тв Н1.

Двери оптужују Вучића да је наредио да Драгана Милићевић из Пећинаца добије отказ у Дому здравља само зато што је члан Двери и што је отворено говорила о „погрешној аграрној политици овог режима који је уништио српско село и привреду“.

Милићевићева је радила као геронтодомаћица и бринула о 65 стараца за 25.000 динара.

Двери оптужују и министра полиције Небојшу Стефановића тврдећи да су полицајци добили усмену наредбу из његовог кабинета да не смеју да присуствују предизборним скуповима без његовог одобрења или ће добити отказе.