Прочитај ми чланак

Сребреница: Грађани етикетирани као „инстант Сребренчани”

0

Сребреница – Српске странке – чланице Коалиције за РС на изборима у Сребреници упутиће жалбу ЦИК-у, у којој ће тражити понављање избора и ново бројање неважећих листића.

„Одмах након обраде података с биралишта у Општинској изборној комисији предали смо приговоре и указали на нерегуларности и нетачност изборних резултата на биралиштима Сућеска, Подравање, Брежани, Урисићи, Поточари и Ватрогасни дом и тражимо поновљање избора на тим бирачким местима“, рекао је Радомир Павловић, председник ОО СНСД-а Сребреница.

Председник ОО СДС-а Сребреница Момчило Цвјетиновић рекао је да ће СДС заједно с осталим српским странкама у законском року, који почиње данас, упутити жалбе на изборне резултате на неколико биралишта и тражити да избори на тим местима буду поновљени, јер су, каже, нерегуларно спроведени.

Он додаје да сви чланови изборног штаба десет странака, које су подржавале Весну Кочевић за начелника, траже понављање избора на тим биралиштима.

Кочевићева је рекла да није незадовољна изборним резултатом, али да су становницима који живе у Сребреници власт изабрали они који у ову општину долазе једном годишње и које Сребреница не интересује, али у врећама шаљу гласове приликом избора.

Из Сребренице је закључно са 19. октобром одјављено укупно 350 грађана и овај податак подгрејава раније тврдње о изборном инжењерингу или регистровању с циљем учешћа на локалним изборима, који су у БиХ одржани 7. октобра.

Председник Скупштине општине Сребреница Радомир Павловић је рекао да су се становници у ову локалну заједицу пријављивали само фиктивно како би, како је рекао, током избора донели победу бошњачком кандидту за начелника.

Рачуница показује да се од одржавања избора дневно, осим викендом, из регистра исписује 35 грађана које су неки етикетирали као „инстант Сребренчани“.

 

(Б92)