Прочитај ми чланак

ГОЈКОВИЋ НА САСТАНКУ СА ФАБРИЦИЈЕМ: Зашто је СЗС у извештају Европске комисије?

0

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић рекла је данас, на састанку са шефом мисије Европске уније (ЕУ) у Србији Семом Фабрицијем, да се у делу звештаја Европске комисије, који говори о раду парламента, помиње Савез за Србију који није парламентарна странка, нити је учествовао на последњим парламентарним изборима.

„Ни у земљама ЕУ не третирају на једнак начин странке које су у парламентима са оним ванпарламентарним“, рекла је Гојковић, која је навела да ће наставити да позива представнике опозиционих странака на Колегијум, саопштено је из Скупштине Србије.

(Фото: Јутјуб)

Гојковић је рекла да не може да се сложи да су протести у Србији били потпуно мирни, како је наведено, као и да у извештају ЕК „није константован упад“ у РТС, у чему је учествовало и неколико посланика.

Према њеним речима, у поређењу са другим земљама региона, где опозиционе странке не учествују у раду парламента од конституисања, те земље ипак боље пролазе у извештају о напретку.

Фабрици је указао и да „састанак види као простор да се размене мишљења о извештају и снажно охрабри покретање иницијативе како би се побољшао рад парламента“.

Он је „нагласио да ЕУ верује у улогу парламента, који је важан и да зато свима даје поруку да рад изван парламента није добар знак“, наведено је у саопштењу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!