Прочитај ми чланак

Гојковић и Чикириз избачени из ПОКС-а!

0

Нема мира у Покрету обнове краљевине Србије (ПОКС). Сукобљене су две струје у редовима ове странке, данас је дошло до нових удара, па је Председништво ПОКС-а одлучило да из партије искључи доскорашњег председника Жику Гојковића, иначе члана одбора директора Мтел-а блиског Вучићу, и бившег потпредседника Марка Чикириза, који такође богато живи на "Вучићевом казану".

Ову одлуку ПОКС је обелоданио у саопштењу, које преносимо у целости:

„С обзиром на то да су се бивши председник ПОКС, Жика Гојковић и бивши заменик председника Мирко Чикириз, оглушили о став Статутарне комисије ПОКС, која је надлежна да решава правне ствари у странци и која је одлучила да је седница Главног одбора нелегално сазвана и као таква нема никакво правно дејство, Председништво странке је одлучило да искључи из странке Жику Гојковића и Мирка Чикириза, на основу члана 11. Статута ПОКС и члана 23. Правилника о Дисциплинском поступку ПОКС гласи:

– Изузетно без спровођења редовног поступка, дисциплинску меру искључења из странке може да изрекне Председиштво странке члану, односно функционеру странке, а ради спречавања наступања даљих штетних последица – изјавио је Душан Радосављевић, члан Председништва ПОКС.

На изборној скупштини 3. јануара биће изабрано ново руководство странке на легалној изборној скупштини сазваној према одредбама Статута странке“, наводи се у саопштењу Председништва Покрета обнове краљевине Србије.