Прочитај ми чланак

ГО ДС: Хаос на седници, траже смену Ђиласа

0

DS-GLAVNI-ODBOR

(Вечерње новости)

Вишемесечна трвења у Демократској странци кулминирала су на седници Главног одбора, која је управо у току у Сава центру, а неки од функционера, међу којима су и Борис Тадић и Драган Шутановац оштро су критиковали рад руководства странке.

Драган Шутановац отворено је поручио страначким колегама да се ДС налази у великим проблемима, а да руководство гура главу у песак:

– ДС више није Титаник који је потонуо у једној ноћи, већ брод од шећера, на коме неки виде само шећер, а не да се из дана у дан топимо. У руководство странке бирамо најгоре, а другима држимо предавање. Морамо да мењамо руководство – поручио је Шутановац на седници ГО.

Јанко Веселиновић, заменик шефа посланичког клуба ДС у Народној скупштини, који је говорио међу првима, критиковао је руководство, на челу са Ђиласом, и поручио да неће да гласа о извештају председника о раду странке у претходна три месеца:

– У колапсу смо, а и даље ћутимо – апеловао је Веселиновић на чланове ГО.

Оштар је био и Радослав Милојичић Кена, председник Смедеревске Паланке, одакле је пре неколико недеља и кренула иницијатива да се распише ванредна изборна скупштина у странци.

ТАДИЋ ПОРУЧИО ЂИЛАСУ: ВИДИШ КАКО ЈЕ КАД ТЕ НАПАДАЈУ, А ТВОЈИ ЋУТЕ

– Видиш како је кад те нападају, а твоји потпредседници ћуте. Тако си ти мени све време радио – поручио је почасни председник Тадић Ђиласу на седници ГО, и критиковао страначку номенклатуру јер спречава напредовање ДС.

Тадић се обрушио и на Живорада Анђелковића, који је устао у Ђиласову одбрану након ижлагања Шутановца:

– Жико ти си овде рекао да си 12 година учио да причаш. Иди учи још 12 па се јави за реч. А ти Балша (Божовић), то што ти другари говоре да си супер, то ништа не доноси нашој странци! Одакле ти идеја да онако говориш у Скупштини? То мора да си од Жике учио.