• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • ГЛИШИЋ И ШЕШЕЉ ОДЛУЧНИ: Заштитићемо свим средствима српске јунаке по повратку из Новорусије
Прочитај ми чланак

ГЛИШИЋ И ШЕШЕЉ ОДЛУЧНИ: Заштитићемо свим средствима српске јунаке по повратку из Новорусије

0

vladan glisic seselj srpski dobrovoljci  lt

Како пише данашњи Курир ускоро се очекује повратак 70 Срба који ратују на страни проруских снага, међу којима је и Радомир Почуча, те да ће, када дођу  у Србију, српска полиција да их одмах  лиши слободе.

Недавним изменама кривичног закона за ратовање у страним земљама у Србији је предвиђена је затворска казна до 10 година.

Београдски Курир још јавља да су им из МУП Србије рекли да „Сви који су учествовали у сукобима у Украјини, ако се врате у земљу, биће одмах ухапшени”.

Поводом могућег хапшења српских добровољаца који ратују у Новорусији редакција Србин.инфо је добила изјаве,  од члана старешинства Српског покрета Двери Владана Глишића и вође радикала Војислава Шешеља.

Владан Глишић, члан старешинства Двери

У Украјини украјински и руски народ воде борбу против кијевске хунте и новог повампиреног фашизма који има подршку истих оних западних кругова који су и пре седамдесет година помагали, подржавали и учествовали у стварању немачког нацизма.

Свако хапшење појединаца и група, било да су из Србије, или да су Срби, а који данас ратују на страни антифашистичких снага у Новорусији против кијевске хунте, значи директна сарадња и служење новом западном фашизму који опет води агресорски рат против Словена и православних народа.

То је чин издаје, а зна се како су у историји Србије пролазили они који су били издајници и на страни агресора који су имали намеру да поробе словенски и православни свет.

Родомир Почуча и остали српски добровољци, који су се борили на страни новоруских антифашиста имају стопроцентну подршку Српског покрета Двери који ће све учинити да их заштити од могућег хапшења.

Њихово могуће хапшење нећемо ћутке посматрати; и спремни смо да сарађујемо са свима који су заједно са нама искрени у намери да заштите наше храбре антифашистичке борце који ових дана од повамипреног фашизма штите нама и по пореклу и по вери блиски народ Донбаса.

Војислав Шешељ, председник СРС

Српски четници, који се добровољно боре за слободу Луганска и Доњецка, нису никакви „пси рата” , него понос целог српског народа и отаџбине.

Томислав Николић и Александар Вучић нека се не играју главом и покушају да хапсе јуначке српске четнике по повратку из Новорусије у Србију.

Цели српски народ признаје Крим и Севастопољ као саставни и нераздвојни део Русије, па се и бескрајно обрадовао њиховом повратку отаџбини.

Томислав Николић и Александар Вучић наносе огромну срамоту српском народу изјављујући да Крим сматрају саставним делом Украјине.

Русија одлучно брани територијални интегритет Србије и Космет у њеном саставу, док српски издајници оспоравају државну целовитост Русије.

(Србин.инфо)