Прочитај ми чланак

Гласање о Дану Републике Српске спроводи се у 5 градова Србије

0

Председница Комисије за спровођење референдума на територији Србије, који је заказан за недјељу, 25. септембра, Гордана Младић, саопштила је данас да ће се гласати у пет градова у Србији, односно на пет гласачких места.

referendum krim

Она је прецизирала да су то Београд, Зрењанин, Суботица, Нови Сад и Панчево, додавши да ће уколико буде потребе бити отворено још неколико гласачких места.

Представништво Српске у Србији референдум ће организовати у складу с упутством Републичке комисије за спровођење референдума о Дану Републике Српске.

Данас је у Представништву Републике Српске у Београду одржан први састанак Комисије за спровођење референдума о Дану Републике Српске на територији Србије на којем су именовани гласачки одбори, а било је речи и о техничким припремама за гласање.

Директор Представништва Републике Српске Млађен Цицовић рекао је Срни да ће Представништво Српске у Србији, у складу с одлуком Републичке комисије за спровођење референдума о Дану Српске, организовати гласање држављана Републике Српске који имају гласачко право, а у време референдума буду у Србији.

Он је додао да ће, после обављених консултација са завичајним удружењима, од Републичке изборне комисије бити затражено 20.000 гласачких листића, јер је процена да ће толико бирача изаћи да гласа.