Прочитај ми чланак

ГЕОРГИЈЕВ Не могу више да трпим! Сваки дан краду и трпају у џепове!

0

Певач Владо Георгијев поручио је синоћ, 15. марта, Нишлијама окупљеним на протесту "Један од пет милиона" да из Ниша увек креће револуција и да би морало да их буде више на протестима.

„Немојте да се предате и немојте да се плашите, они су једни јадови јадни који су се пресвукли у једну обичну банду. Требало би да нас је на протестима све више јер је већ озбиљна ствар у питању“, истакао је Георгијев.

Он је казао да у Србији сваки дан нешто поскупљује, „данас хлеб и гориво, сутра нешто друго“, и да сви мислимо да се они који воде државу „играју“ и омаловажавају грађане сваки дан.

„Ово је једна лакрдија од државе где су којекакви министри и људи које они директно штите изузети од закона, а ми остали ако не платимо казну за паркинг завршићемо код извршитеља“, рекао је Георгијев.

Представник Покрета младих „За Ниш без страха“ Миљан Марјановић рекао је да људи који протестују широм Србије траже једино одлазак режима и слободне изборе на свим нивоима.

„Захтевамо моменталну оставку Александра Вучића, Ане Брнабић и Маје Гојковић, а изборе након што шест до девет месеци медији буду слободни. Рок за испуњење нашег захтева је 30 дана, а уколико га не испуне 13. априла организоваћемо велики народни протест у Београду“, истакао је Марјановић.

Организатор протеста у Куршумлији Дејан Милошевић поручио је Нишлијама да сви и треба да крену за Београд 13. априла уколико Александар Вучић до тада не поднесе оставку.

„Идемо у Београд и не враћамо се отуда док не дају оставке. Када падну следи прелазна Влада, а њу ћете да изаберете ви који протестујете свакога дана“, рекао је Милошевић.

Према његовим речима, грађани морају да буду јединствени против актуелног режима јер само тако могу да победе. „Нема више чекања, имали су седам година да нешто ураде и ништа нису урадили. Морају да оду уколико желимо да нам деца живе у Србији“, казао је Милошевић.

Он је казао да су градоначелник и његови сарадници уништили Ниш, а да је највећи тајкун у Србији Андреј Вучић.

„Одакле им три милијарде евра на рачунима у страним банкама? У Београду нико ниједан колац не сме да забоде а да не плати рекет Андреју Вучићу“, истакао је Милошевић. Учесници протеста у Нишу и вечерас су поново потписивали „Споразум са народом“, а по окончању скупа на Тргу краља Милана организована је протестна шетња до Градске топлане, пошто је један од захтева преиспитивање цене даљинског грејања.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!