Прочитај ми чланак

Где је Динкић? У Митровици није био

0

Dinkic
(Б92)

Млађан Динкић објавио је јутрос на твитеру да је потписао уговор са компанијом Купер стандард аутомотиве али се није појавио на полагању камена темељца.

„Управо потписао уговор са Цоопер Стандард Аутомотиве, које је мој тим довео у Сремску Митровицу. 500 људи добија посао у новој фабрици“, објавио је Динкић јутрос око девет сати на твитеру.

У Сремској Митровици данас се полаже камен темељац за изградњу фабрике аутомобилских заптивних система Купер Стандард, у коју ће бити инвестирано 35 милиона евра.

Иако је било најављено је да ће полагању камена темељца присуствовати и министар Динкић, који се – није појавио.

На догађају у Сремској Митровици је премијер Србије Ивица Дачић са сарадницима, амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби, представници Купер Стандарда, локалне самоуправе, Агенције за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПА), Фонда за подршку инвестиција у Војводини (ВИП фонд), Уникредит банке и других фирми.

Први потпредседник владе Александар Вучић очекује међутим да се Динкић појави сутра на потписивању споразума са компанијом Етихад из УЕА о преузимању руковођења Јата.

Премијер Дачић је синоћ одлучио да Влада Србије настави рад без УРС-а и Млађана Динкића. Динкић је потом у бурној реакцији између осталог рекао да је он са Вучићем преговарао са Етихадом и да је долазак те компаније у Србије један од највећих успеха актуелне владе.