Прочитај ми чланак

ФРАНЦУСКА СОБАРИЦА Вучић о Палестинцима: У животу нисам продао ни праћку

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, поводом тврдњи да је умешан у трговину оружјем, да неће бити председник ако му нађу да је „продао један метак било којој фирми и зарадио један динар“.

„Ево да ми пронађу било коју ствар, један метак да сам продао било којој фирми и зарадио један динар на било који начин, ја више нисам председник“, рекао је Вучић након радне вечере у Бриселу за телевизију Пинк.

Izvor: Predsednistvo Srbije

Вучић је рекао да га је „срамота да одговара на те оптужбе“.

„У животу нисам праћку продао“, изјавио је Вучић за Пинк.

Он је рекао да су особе из Палестине које је споменула посланица Мариника Тепић, људи који су били у званичним делегацијама једне земље и да се те особе не налазе на било којим Интерполовим потерницама.

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић изјавила је раније данас да је председник Србије Александар Вучић 2013. године, када је био министар одбране, посредовао у „државном уговарању трговине оружјем са Либијом“ и упитала га „због чијих интереса“ су страдали службеници амбасаде Србије у тој земљи Слађана Станковић и Јовица Степић 2015, и амбасадор Оливер Потежица 2017. године.

Она је изразила очекивање да се Вучић „овога пута неће завлачити у мишју рупу“ и да „неће потурати страначке колегинице да одговарају уместо њега“ као у случају питања које му је поставила прошле недеље у вези „сарадње са Мохамедом Дахланом, човеком са Интерполове потернице“ и његовим сарадником Адхамом Або Мадалалом, који су по њеним речима, „посредовали у најштетнијим уговорима за Србију у вези УАЕ, не само када је реч о Ер Србији, Београду на води, већ и у вези организоване трговине оружјем“.