Прочитај ми чланак

ФРАНЦУСКА СОБАРИЦА Вучић: Не могу на разговоре с опозицијом, не да ми Устав

0

Председник се обратио после обиласка радова на изградњи вијадукта "Чортановци" на железничкој деоници Стара Пазова - Нови Сад

Председник Србије Александар Вучић , после обиласка радова на изградњи вијадукта „Чортановци“ на железничкој деоници Стара Пазова – Нови Сад, одговарао је на питнаја новинара о актуелним темама из земље и региона.

Фото: Н.С.

– Србија ће остати војно неутрална, неће у НАТО или било који други савез. Ми бринемо о својој безбедности, напредовали смо и то зато што не желимо да зависимо од било кога – рекао је он.

Када је у питању његова одлука о скидању ознаке „поверљиво“ са докумената о праћењу, председник је рекао да је сматрао да је интерес јавности д авиди шта је истина.

– Седам година нисам говорио о томе. Скинуо сам ознаку тајности у складу са законом, јер људи у Србији морају да чују истину – изјавио је он и нагласио да је лаж како је то учинио збогповезаности са навијачем Партизана, што су појединци покушали да пласирају.

Рекао је да су се многи који га нападају заправо уплашили да би могао скинути ту ознаку и са других докумената, па би се о њима могле открити озбиљне ствари, али да он то, нагласио је, неће учинити.

Што се тиче особе која се представљала као новинара Крика и пратила супругу брата Синише Малог, рекао је да је више лица привођено и да чека да га надлежни обавесте о детлајима истраге.

О САСТАНКУ ВЛАСТИ И ОПОЗИЦИЈЕ

Председник Србије рекао је да подржава разговор представника власти и опозиције и да је увек био за то, али да он не може присуствовати истом, јер му Устав Републике Србије не дозвољава то.

– Да нисмо прихватили дијалог, рекли би „Хајде да рушимо РТС, хајде да идемо на улице“. Пошто смо прихватили, они сад говоре како смо признали да су услови били лоши. Не, услови су одлични – рекао је.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!