Прочитај ми чланак

ФОРМИРАНА НОВА ПОЛИТИЧКА СНАГА: Национални центар

0

На скупу који је синоћ одржан у сали Скупштине општине Стари град, у Београду формиран је нови опозициони блок – Национални центар чији стожер је Нова Србија.

Око Нове Србије окупиле су се родољубиво орјентисане странке и покрети, међу којима су Српска народна одбрана, Народни раднички покрет, Српско-руска партија Вукови, Народни покрет „Динара – Дрина – Дунав“, Српски четнички покрет и Београдски фронт. На скупу су позване све родољубиве снаге којима је до здраве државе да се прикључе новоформираном Националном центру.

Председник Нове Србије Велимир Илић поручио је да је нова политичка снага у Србији окупљена око идеје обнове државности Србије, као и опоравка српске привреде и пољопривреде. Он је додао да је актуелна власт довела Србију на ивицу пропасти и да су Србији потребне здраве снаге које ће радити на њеном опоравку и нагласио да је Национални центар таква снага. Илић је поручио да је нова политичка снага окупљена око једног заједничког циља – оздрављења Србије.

– Посебно ми је задовољство што Националном центру приступају млади људи, међу којима је и Београдски фронт, који је вечерас са нама – рекао је председник Нове Србије.

Он је критиковао потезе актуелне власти и истакао да је само на изградњи путева „ова власт оштетила грађане Србије за 700 милиона евра“.

– Томе морамо да станемо на пут! Србији морају да се врате институције које последњих година уопште не функционишу. Држава без институција и није држава – поручио је Илић у свом говору.

Председник Српске народне одбране Мирко Јовић поручио је окупљенима да је дошло време да се поново крене у борбу за одбрану и обнову Србије и позвао све оне којима је Србија на првом месту да се придруже Националном центру.

Председник Народног радничког покрета Саша Рудић је истакао како су све традиционалне вредности у Србији нестале и додао да је значајно да се Срби врате коренима.

Потпредседник Народног радничког покрета Вилибалд Ерић рекао је како у Србији никада није била „црња ситуација у сфери медија“ и додао да се новинарство свело само на копирање туђих текстова и на таблоиде. Он је додао да је дошло време да се новинари врате изворном новинарству, да буду слободни истраживачи у свом послу.

Председник удружења „Београдски фронт“ Немања Петровић који је најављен као представник младих поручио је да «млади неће да иду из Србије и да желе да активно учествују у политичком животу «.

– Имамо дуг према прецима, али још више према потомцима од којих смо само позајмили Србију да од ње направимо здраво место за живот нових генерација – рекао је Петровић.

Међу бројним гостима били су и национални уметник Оливера Лола Аџић, прослављени естрадни уметник Бранимир Ђокић, представници Српске православне цркве и амбасада Словачке и Русије.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!