Прочитај ми чланак

„ФБИ Вучићу дао свилен гајтан, траже да се бори против мафије! Слично Ђинђићу…“

0

Гост у емисији ''Наши дани'' аутора Војина Радовановића био је писац Марко Видојковић, а овај део интервјуа је највише заинстригирао гледаоце.

Одломак из књиге „ЂУБРЕ“ Марка Видојковића:

,,То је све због Косова! Зар да због рата који је изгубљен више од двадесет година жртвовати демократију, за коју смо се једва изборили!?“ (Јелена, Драгишина кћерка, прим. нов.)

,,Ма није због Косова, сунце. Косово је фора за будале, да се вештачки одржава тензија, док се иза кулиса млате паре.“ (Драгиша, прим. нов.)

,,Драгиша је у праву. Банда ради радњу. Банда је банда и мафија је мафија. Они су партнери, како косовска, тако српска мафија. Они су браћа по криминалу. Док се Албанци ложе на Велику Албанију, Срби на Велику Србију, велика мафија ради велику радњу.“ – истиче у емисији “Наши дани“ писац Марко Видојковић, осврћући се на горе цитирану епизоду из његове најновије књиге ,,Ђубре“.

Сматра да пре свега у Албанији и Србији, као и у Црној Гори за време Мила постоји “мафијашко братство“, али да је мафија метастазирала из мафије која има своје елементи у држави, ван закона, у мафију која се налази на челу државе. “Наша држава има мафију на њеном челу. Такав малигнитет не може да потраје предуго. Појавиће се нека ЦИА, неки Еф-Би-Ај.“ – каже Видојковић и додаје да ће неко “морати да плати“ јер ће ове службе доћи са доказима.

Доказ тога да је Еф-Би-Ај ,,висио у Слинином (Небојша Стефановић, прим. нов.) кабинету“ је да је Вучић признао да у државном врху има доста криминала, сматра Видојковић. Сматра да је Александар Вучић натеран да започне борбу против криминала, те да с обзиром да је тај криминал Вучић сам створио, да су то “његови ортаци“, Еф-Би-Ај му је тиме дао “свилен гајтан“ и да је ће Вучић морати да крене “у борбу против самог себе“ и да је тиме “потписао себи смртну пресуду.“

Слично је, каже, било и са Зораном Ђинђићем, који је такође добио свилен гајтан “онда када је Ћуме напустио Земунски клан, а Ђинђић добио налог вероватно да се Земунски клан уништи јер је продавао хероин за државу и јер је сарађивао са државом када је долазило до 5. октобра.“ Сматра да је тиме “Ђинђић себи потписао смртну пресуду“, те да му је немогуће да је он (Ђинђић) то сам смислио.

“Шта ако се сутра појави неки сведок сарадник који дође и каже Ми смо добили налог да кокнемо Оливера Ивановића или Ми смо прошврцовали толке и толке тоне кокаина, зато што нам је тај и тај рекао да то и то урадимо. Свашта може да се деси у борби против мафије, поготово када си мафија која мора да се бори против мафије и када ти је Вулин министар полиције. Расплет не морамо да очекујемо на председничким изборима, расплет на у оваквој смејурији од државе, банана-држави, расплет можемо да очекујемо у било ком тренутку на било који начин.“ – закључује Видојковић.