Прочитај ми чланак

ЕУ приземљила авионе компаније „Ер Пинк“ чији је сувласник Жељко Митровић

0

Тело Европске уније за цивилни саобраћај је тражило да авио компанија Ер Пинк, чији је сувласник Жељко Митровић, врати три AOC дозволе за летење, што су они и учинили. То практично значи да су сви њихови авиони приземљени и да је рад те авио компаније обустављен.

Тело ЕУ је вршило контролу пре око недељу дана када су установљене бројне неправилности, сазнаје Радар. Због тога су тражили да Ер Пинк, чији је сувласник Жељко Митровић, врати дозволе.

Авионе Ер Пинка користили су људи блиски властима, попут кума председника Србије Николе Петровића као и контроверзни бизнисмен Звонко Веселиновић, са којим је председников брат фотографисан више пута.

Питања о овој одлуци и конкретним разлозима за одузимање дозвола упућена су Директорату цивилног ваздухопловства Србије. Одговор до објављивања информације није стигао.

Према званичним подацима Агенције за привредне регистре Жељко Митровић је власник 48 одсто удела у Ер Пинку, око два одсто има Пинк медија груп. Преосталих 50 одсто акција су у власништву Александра Илића.

На званичном сајту Ер Пинка пише да располажу флотом од 19 авиона, а као главна база ове компаније наводи се Међународни аеродром „Никола Тесла“ у Београду.