Прочитај ми чланак

ЕУ има мрачан циљ, Србија има само једну опцију! || СРС (ВИДЕО)

0

Српска радикална странка (СРС) сматра да званични Београд треба да иницира да се будући преговори око Косова и Метохије одвијају у УН.

Шешељ је рекао и да је једини циљ ЕУ да се „у потпуности заокружи државност такозваног Косова“, те подсетио да су радикали на то и раније упозоравали.

Оценио је и да последње изјаве, како га је назвао „такозваног“ премијера Аљбина Куртија о завршетку Бриселског процеса, односно дијалога Београда и Приштине, то и показују.

„Сматрамо да је одавно наступило време да Србија треба да иницира да се преговори око будућег статуса Косова и Метохије врате у окриље Савета безбедности УН“, рекао је он.

Навео је да би Србија ту „постигла баланс у преговорима великих сила које су спонзори независног Косова и оних који поштују медјународно право резолуцију 1244 и заштиту територијалног интегритета Србије“ а то су, како је навео, у СБ УН Кина и Русија.

„Све политичке партије, независно да ли су власт или опозиција, треба да буду јединствене око става да немамо више шта да тражимо на преговирима у Бриселу већ да морамо да их пребацимо у УН“, рекао је он.

Оптужио је званичнике ЕУ као и европарламентраце за мештање у унутрашња питања Србије, те оценио да из Брисела само долазе притисци.

Додао је да се европски парламентарци мешају и у то који су ликови осликани као мурали на београдским фасадама.

Нагласио је и да СРС сматра да Србија нема шта да тражи у ЕУ и да европска перспектива Србије не постоји.

„Сматрамо да је европска перспектива Србије велика заблуда и да је дошло време да Србија званично промени и размотри своју спољно политичку оријентацију“, рекао је Шешељ.