Прочитај ми чланак

Ексклузивно – Мариника о емигрантима, вакцинама, Трампу, протесту Нога, бојкоту…

0

- Нисам антиваксер, али у овим околностима, након короне, за коју мислим да је плански процес и да вештачки вурус, сматрам да је изузетно важно да се људи изјасне референдумом о овој, али и о многим другим темама.

Ово у ексклузивном интервјуу за „Србин инфо“ истиче Мариника Тепић, поптредседница Странке слободе и правда и истиче да мигрантска тема узнемирава јавност и да би држава по том питању морала да реагује.

– Ако постоји споразум са Аустријом о враћању мигрната у Србију, зашто се то крије? Нису Вучић и Стефановић то потписивали у име своје маме, већ у име Србије. Не можемо да не знамо шта су они у наше име потписали.

Такође, међу првима сам се изјаснила да борби Доналда Трампа са дубоком државом. Идеолошки нисам присталица неких теза Доналда Трампа, али мислим да су његови потези вредни пажње и да је оно што предстоји у САД озбиљна глобална фаза, која ће променити свет – објашњава Тепић.

Народна посланица је говорила и о вези колумбијског кокаина са отварање границе између Србије и Бугарске.

– Уместо да држава да чува узбуњиваче, да тужилаштво испитује мафијашке групе, дошли смо у ситуацију да народни посланици раде тај посао, а да надлежне институције штите режим Српске напредне странке, који све то дозвољава и спроводи.

СНС је криминална организација која се само регистровала као политичка странка. Не можете да имате ни организацију чистачица, да по закону раде свој посао, а да не плаћају рекет напредњацима. СНС комесари прате промет фирми у АПР-у и чим виде боље пословање долазе и рекетирају.

Тек када се овај режим буде променио и када крену озбиљне истраге, тек тада ћемо моћи да дођемо до истине. Ми овде само гребемо по површини када је у питању криминал и корупција.

Они кажу – „ако смо нешто лоше радили, нека нас народ казни на изборима“. Па, не може брале тако! Ако си радио лоше, ако си крао, мораш да будеш кажњен и током тог четворогодишњег мандата и да будеш спречен да се кандидујеш следећи пут.

Румунска тужитељка је процесуирала више од 2.000 функционера са све државним руководством. Она на располагању има своју специјалну полицију, која не одговара министру полиције него директно агенцији за борбу против корупције. Код нас то није случај, па се предмети држе по фијокама у МУ-у, контаминирају се докази…

Када су избори у питању, треба узети у обзир податак да већ сада режимски истраживачи процењују да ће изаћи 42 одсто на биралишта. Јасно је да неће изаћи ни 40 одсто.

Протест који је Срђан Ного заказао за 20. јун је добра вест и пратићемо шта се дешава – рекла је Тепић.

Шта је још потпредседница Странке слободе и правде изјавила за „Србин инфо“, погледајте у веома интересантном интервјуу.