Прочитај ми чланак

ЕДИ РАМА: Дворска луда у дипломатском оделу

0

Serbia Albania

Заиста је мало прилика у животу да видите како изгледа кад западни господари политике изаберу дворску луду треће класе да обуче дипломатско одело и да се игра политике.

Еди Рама не само својим дрским и грубим изјавама, већ и својим вулгарним понашањем у јавности показује примитивизам најниже врсте: његове фотографије које круже интернетом довољне су да таква персона не буде ни возач неког политичара, а некмоли премијер било које државе, па чак и дивљачке Албаније. Усликан је пијан, по наводима штампе понекада и дрогиран, без одеће и у неприкладним позама са женама, са томпусом у устима као нарко бос…

Такав премијер ко год да га је за такву функцију изабрао, није заслужио државне почасти ни дочек у Србији, а ни било где друго на Балкану. Албанска политика према свим земљама у окружењу одувек је била непријтељска, агресивна и освајачка. Посебно према Србији.

Као патрон концепта Велике Албаније чији је брат у Београду недавно учествовао у афери дрона, Еди Рама је већ пре овог сусрета наметнутог од стране немачке и америчке дипломатије показивао како ће злоупотребити наше гостопримство. Још и пре него што је пошао пут Србије, најавио је провокације у Прешеву и давао многобројне неприкладне изјаве о Космету.

Притиснути са свих страна и грубо уцењени од стране западних кругова моћи и дипломатије, српски представници прогутали су још једну горку пилулу. Знајући да Еди Рама неће испоштовати ни основна правила дипломатије, ипак смо га дочекали као да је реч о најбољем српском пријатељу, а не о премијеру државе чији су сународници и српским иконама ископали очи, као што су то чинили и српским женама, деци и старцима.

И ниједном, никада до сада Албанија се није извинила за сва паљења, силовања, зверства и злочине над Србима на Косову и Метохији. Арбанаси су дошли су као пастири са Кавказа и испрва били сиромашне луталице жељне хране и плодне земље. Примили смо их као сажаљиви хришћански народ, а Арбанаси су онда пожелели да отму и оно што им никада није припадало.

Отели су територију данашње Албаније, која је била део српске државе, па им после Косовског боја и слома српске државе под најездом Османлија ни то није било доста. Арбанаси су потом похарали и прегажени Космет, градећи своје колибе и чатрље на гробовима српских витезова и српског живља који су Арбанаси наставили да кољу и убијају уз благослов Турака Османлија.

Вековима истрајни да до краја освоје сваку стопу наше свете земље, упорни као скакавци да мноштвом преплаве сваку српску њиву, сурови и решени да сруше сваки српски гроб и сваку српску светињу као сведоке истине- Арбанаси до данас слепо следе стазе мржње и крви. После пада Османлијског царства, намножени преко сваке мере у току 500 година српског ропства и прогона са Космета, Арбанаси су поново окупирали Косово уз подршку Аустро-Угарске, а потом и Хитлерове Немачке.

Увек се ослобађајући албанских освајања, у одбрамбеним ратовима за своју отаџбину, Срби су поново праштали и мирили се са Албанцима на Косову. И у новом веку, под заштитом комуниста и Тита, у наводном братству и јединству народа и народности СФРЈ, годинама су Албанци прелазили наше границе илегално, множили се и хранили на отиманој српској земљи, коју су наново стекли силом и зверствима, застрашивањем и прогоном Срба.

Сада још Рама тражи да одамо признање свим тим њиховим злочинима, отимачини и окупацији па да прихватимо ту њихову „реалност“! Дакле тако се назива кад упаднеш у туђу државу, кад убијаш, палиш и силујеш док те вековима штите освајачи и фашисти. А онда то назовеш „реалношћу“! Десет је векова требало Албанцима, тoм „јуначком“ народу који силује и коље, да отме Србима Космет и Метохију, али не чојством и јунаштвом, већ кукавним мноштвом и уз помоћ великих сила зла. Десет је векова неправде и бестијалности требало да доживимо ту њихову „реалност“!

Без обзира на све, српски премијер није заобишао ни један гест добродошлице, пристојног понашања и уважавања страног дипломате, без обзира на претходне провокације из Албаније путем албанских и косовских медија.

edi rama _iff

Наравно да је Еди Рама злоупотребио ситуацију и наравно да никада није ни имао намеру да овај сусрет буде почетак неке нове политике сарадње на Балкану. Од самог почетка и ко зна од када, Рама је уз савет тутора са Запада планирао само увреде и провокације усред Београда, јер то је нешто најбедније: понижење најгоре врсте је да вас нежељени гост пљуне у вашој рођеној кући, а да су вам руке свезане и да сте уцењени толико да ни пљувачку не смете да обришете са свог лица.

Још једном је рањена и упропашћена Србија дочекала да је слабић и кукавица силује док је придржавају стари познати крвници.

И не само што је један примитивац у оделу дипломате пљунуо целој Србији у лице усред престонице, пред свим страним и домаћим медијима, он који и не зна основна правила дипломатије, намерно крши и договорени концепт посете, већ ће супротно свим међународним обичајима за дипломатске посете Рама прошетати до Прешева да би пониженој и уцењеној Србији још једном гурнуо прст у око. Ко зна какво је зло и какву провокацију смислио уз помоћ Запада да изведе у Прешеву.

Као да нам није било довољно свих албанских злочина на Космету у свим освајачким ратовима које су душмани водили против Србије уз својску подршку целе Албаније и Призренске лиге која тамо ровари већ 200 година. Албанија је и 1999. године пружала гостопримство за УЧК и НАТО, уживајући у бомбардовању и рушењу Србије, а сада Рама хоће да посети Прешево које је бедно и сиромашно управо због њега и његових западних патрона. Рама хоће да у обеделом и подељеном Прешеву запали ватре немира и мржње, и да сву кривицу за беду и пропаст народа, и Срба и Албанаца у Прешеву, свали на Србију. Наравно, и Хитлеру су за све били криви Јевреји!

Данас када је Србија поново прешла преко свих албанских вековних злочина и зверстава и показала највиши ниво цивилизацијских вредности у 21. веку, као бесан пас који је сто пута добио по њушци, али није оздравио, Албанија и даље кидише на Србију.

Наравно да свако псето може да лаје на везаног лава. Наравно да држава створена на отетој српској земљи и створена од пастира, ни данас нема ни књижевни језик ни писмо, нема ни уметност, ни спорт, ни научнике. Албанија нема ништа из своје прошлости чиме би се поносила, већ само злочине којих се још увек не стиди-а од таквих никада не треба очекивати ни просветљење ни преокрет.

Дрога, трговина људским робљем, трговина органима отетих људи, мафија и криминал сваке врсте – то је оно по чему су Албанци познати широм Европе и света.

Али када вам иза леђа стоје као тата и мама силе као што су Немачка и Америка, сваки слабић и дворска луда може да се размеће некажњено. Тако албански силеџија постаје жртва, тако албански криминалац добија анђеоска крила и наравно шансу да туче Србију док му је придржавају светске силеџије.

edi-rama-presevo-01reutersfoto-reuters_ff

Чак и ситни гафови у иначе крајње некултурном и недипломатском понашању, одају да Еди Рама није дошао да успостави пријатељство, већ да игра веома прљаву и познату игру изазивања. Намерно одлагање изласка из аутомобила да би га српски премијер што дуже чекао, играње мобилним телефоном док српски премијер даје изјаву медијима, зверасте фацијалне експресије које одају чисту злобу и злурадост. Рама је заиста у потпуности одсликао земљу из које долази и њихове праве намере.

Како било да било, отужни траг ове посете ипак неће задуго ширити добро познату албанску „културу“ понашања, ни сакрити њихове фашистичко-терористичке снове из прошлости, више од два века сумануте мржње према Србији и незајажљиве похлепе за нашим вековним територијама.

Када једном оду моћни патрони албанских дворских луда, терориста, екстремиста и истренираних пљувача- албански слабићи ће остати сами пред Србином који ће обрисати пљувачку са свог поносног лица и раскинути ланце уцене, а онда ћемо разговарати на сасвим другачији начин.

Тада неки други Рама, или њему слични „дипломата“ ове надалеко цењене државе са високом демократијом и угледом у свету, дакле тај неки други премијер Албаније неће боцкати рањеног и везаног лава, већ ће морати да дође или са извињењем и поштовањем-или неће доћи уопште, јер га неће на силу наметнути горопадни моћни заштитници са Запада, који сада подржавају овакво понижавање Србије.

Тај моменат преокрета светске историје је јако близу за оне који знају да виде корак даље од малог, нарогушеног Раме и његовог кљуцкања. Зато Србија мора витешки да поднесе ове ситне, бедне провокације западних сила чија се звезда падалица убрзано суновраћује у прашину, док се на Истоку рађа једно ново и блиставо сунце слободе за све мале народе попут Србије који су згажени због интереса светских силеџија. Албанија и њени примитивни кловнови које је Запад обукао у дипломатска одела и издресиране као планинске звери на кратком ланцу послао у Србију, та Албанија ће још једном бити на погрешној страни као и увек до сада.

Онај који оштри нож и поставља замке невиној жртви да би на перфидан начин дошао до плена и овај пут ће остати празних руку. Албанија никада није била велика нити ће то икада постати, јер тамо и даље живе ситни, мали, злобни људи жељни туђе земље, жељни туђе крви и спремни на свако зло.

Еди Рамо, схвати да мали људи не праве велике државе, без обзира колика је сила која их гура.

Србија већ десетинама векова уназад чврсто стоји на своме, увек бранећи се, увек на страни добра, увек победница.

Еди Рамо, добро погледај кад пођеш пут Прешева све око себе, јер веома брзо када Србија постане поново слободна и суверена држава, тешко да ћеш бити и туриста у Србији, коју си данас увредио, понизио и ујео само зато што је Србија сапета, уцењена и везана.

Сретан ти пут назад у твоју дивну Албанију и остани тамо да делиш своју културу и васпитање са себи сличнима. Добро нам отишао и не враћај се више-Србија ће разговарати са неком новом Албанијом и са неким добрим људима, које ти сигурно нећеш представљати.

Бобан Гајић

(bobangajic.blogspot.com, Србин.инфо)