Прочитај ми чланак

Џон Кери у Београду до краја године?

0

Dzon-Keri-600x367

Америчка амбасада у Београду није данас искључила могућност доласка америчког државног секретара Џона Керија у Београд до краја године.

– Није донета коначна одлука о томе да ли ће секретар Кери допутовати у Београд – кажу у Амбасади САД у Београду, у одговору на питање Танјуга да ли су тачни наводи појединих београдских медија да Кери долази у новембру у Београд, када би требало да представи новог америчког амбасадора у Србији Кајла Р. Скота.

У америчком дипломатском представниšтву истовремено, међутим, истичу да је Кери „раније, присуствовао министарским састанцима ОЕБС и то би могао да уради поново“.

Састанак Министарског савета Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) биће одржан 3. и 4. децембра у Београду, објављено је на сајту Владе Србије.

Амбасада је уједно навела да је Бела кућа номиновала Кајла Скота за амбасадора у Београду, али да још нема информације о томе да ли и када би он могао да преузме своје дужности у Амбасади у Београду, због тога šшто Сенат није потврдио његово именовање.

(Танјуг)