Прочитај ми чланак

Џипови испред Линлонга: изоловали раднике да не би причали о ужасним условима!

0

Након приче о нељудским условима у којима раде радници Линглонга у Зрењанину а који су у нашу земљи стигли из Вијетнама, испред ове фабрике данас су стигли црни џипови, а разговoр са радницима од данас је забрањен, објавила је зрењанинска иницијатива А 11.

Ову информацију потврдио је Данило Ћурчић из А11, Иницијативе за економска и социјална права.

„Тачно је да је од данас забрањено да се разговара са радницима из Вијетнама. Испред Линглонга су постављени црни џипови, а неколико новинарских екипа је одвраћено од ове локације“, потврдио је Ћурчић.

Најпре је на Твитеру ова иницијатива поделила информацију, која је неспорно тачна.

„Онемогућен је приступ вијетнамским радницима, појавило се приватно обезбеђење, црни џипови и пуно непознатих лица која не желе да се представе и спречавају приступ и разговор са радницима“, објавили су на Твитеру из Иницијативе и додали:

„Постоји бојазан да ће људима бити онемогућено да контактирају институције и организације које могу да им пруже помоћ и да ће додатно бити изоловани и потенцијално кажњени јер су говорили о условима рада и смештаја.Хитна реакција надлежних, враћање пасоша, уверавања да је људима омогућено слободно кретање и разговор са институцијама и организацијама са којима они желе да разговарају су неопходни већ сад“, објављено је на овој друштвеној мрежи.

Подсетимо, радницима је хладно, немају довољно гардеробе и хране, а држава је дигла руке од њих и одговорност пребацује на Кинезе.