Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Зашто се Вучић стиди Николића?

0

БЕОГРАД - Покрет "Двери" упитао је данас премијера Александра Вучића због чега Српска напредна странка (СНС) избегава да поново кандидује Томислава Николића за председника Србије, ако је он већ добар председник и оснивач те странке, као и због чега напада све председничке кандидате опозиције изузев лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља.

dveri-logo-post-2

БЕОГРАД – Покрет „Двери“ упитао је данас премијера Александра Вучића због чега Српска напредна странка (СНС) избегава да поново кандидује Томислава Николића за председника Србије, ако је он већ добар председник и оснивач те странке, као и због чега напада све председничке кандидате опозиције изузев лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља.

„Кључно питање гласи – ако је Николић, оснивач и први председник СНС, добар председник Србије – зашто СНС избегава да га поново кандидује? То делује још чудније имајући у виду да Вучић никада не би дошао на садашњу позицију да Николић није победио на председничким изборима и препустио му вођење странке. Да ли је циљ Вучићеве предизборне комбинаторике да Шешеља по сваку цену прогура у други круг председничких избора, јер зна да Шешељ не може да победи кандидата СНС?“, наводи се у писаној изјави председника „Двери“ Бошка Обрадовића.

Обрадовић је оценио да су грађани Србије жртве политичке фарсе Вучића, који „већ месецима води председнички кампању, и који је за пет година показао да је апсолутно неспособан да испуни било које своје предизборно обећање, а да би то сакрио држи Србију у перманентном ванредном стању, у непрестаној предизборној атмосфери“.

„Свакога дана нам поручује ‘да има посла и да не размишља о изборима’, док истовремено свакодневно брутално напада све председничке кандидате опозиције оптужујући их да сви заједно раде само против њега и драматично најављује да би пораз кандидата СНС на председничким изборима значио његов одлазак са функције шефа Владе. ;Посебно смешно делује када после ослобођења Млађана Динкића од свих оптужби грађане плаши празним причама да он једини може да спречи да тајкуни управљају земљом“, додао је он.

Лидер „Двери“ је додао да Вучић треба да одговори на питање због чега никада не критикује Шешеља и о каквој врсти политичког договора о ненападању се између њих ради.

„Просто је невероватно да месец дана пре расписивања председничких избора владајућа странка нема свог кандидата за председника. То је могуће само у банана-држави у коју је Вучић претворио Србију, глумећи колонијалног управника од кога све зависи и који ће једини одлучивати о свему – у договору са западним центрима моћи који су га довели на власт“, навео је Обрадовић.