Прочитај ми чланак

Двери: Залагали смо се за заједнички излазак, али је коалиција „НАДА“…

0

Најважнији задатак патриотске опозиције на следећим изборима је заустављање примене француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово који је председник Србије Александар Вучић прихватио у Бриселу и Охриду, а недавно под притиском западних центара моћи изнова потврдио спремност на његову примену, саопштено је из покрета Двери.

Двери истичу да су се „на састанку лидера патриотске опозиције“ заложили за „заједнички наступ у једној изборној колони свих политичких снага које су против новог западног ултиматума и смену актуелне власти на свим нивоима“.

„Колеге из коалиције НАДА позвале су се на истраживања јавног мњења по којима је боље да идемо у две колоне. Све друге спекулације које су се појавиле у јавности су измишљотине. Без обзира на ову чињеницу, патриотска опозиција је показала пуно јединство у ономе што је најважније, а то је заједничка сарадња после избора у борби за очување КиМ у саставу Србије“, наводи се у саопштењу Двери.

У саопштењу се наводи да, без обзира да ли ће парламентарне странке „патриотске опозиције“ на изборе изаћи у једној или више колона, „заједничка сарадња око одбацивања овог новог западног ултиматума је неупитна и пре и после избора“.

Из Двери наводе да „остају потпуно отворени за даље ширење националног окупљања и укључење и других парламентарних и ванпарламентарних политичких странака, патриотских удружења и појединаца“.