Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Вучић и Дачић да смене НАТО лобисте Шормаза и Обрадовића

0

Вучићу, објасни Дверима које си клеветао и даље клеветаш да су амерички плаћеници, како је Драган Шормаз, твој шеф делегације Народне скупштине при Парламентарној скупштини НАТО-а, у Тирани на пролећном заседању ПС НАТО изнео званичан став да Република Србија подржава улазак Црне Горе у НАТО и ЕУ?!

nato-lobisti-vucic-sormaz-dacic-obradovic-1024x400

Тражимо од Александра Вучића и Ивице Дачића да покрену поступак за смену Драгана Шормаза (СНС) и Жарка Обрадовића (СПС) са функција шефа делагације НС РС при Парламентарној скупштини НАТО-а и Председника Одбора за спољне послове Народне скупштине.

Првог зато што је НАТО лобиста и зато што је обмануо делегате Парламентарне скупштине НАТО-а на пролећном заседању у Тирани од 27. до 30. маја 2016, рекавши током дискусије на састанку Одбора за цивилну димензију безбедности да је ”извештај о Земљама Балкана избалансиран и тачан и да Република Србија подржава пут Црне Горе у НАТО и ЕУ и да је посета генералног секретара НАТО Београду примљена веома добро”, што је ноторна лаж!

Питамо Александра Вучића од када Влада Србије, а нарочито од када Народна скупштина Републике Србије подржава пут Црне Горе у НАТО?

Шта има једна војно неутрална земља да подржава нечији пут у војни савез, када јој то није у интересу, а поготово када је реч о суседној земљи и војном савезу који је бомбардовао Србију 1999?

Позивамо Ивицу Дачића да смени Жарка Обрадовића са позиције председника Одбора за спољне послове, јер овакав извештај о учешћу Сталне делегације НС РС при ПС НАТО није смео да добије позитивну оцену Одбора, јер изнесени ставови НАТО лобисте Шормаза нису ставови Републике Србије коју је он требало да представља.

Или можда јесу, али Вучић и Дачић то крију од грађана Србије? Вучићу и Дачићу, нисте кандидовали на изборима приближавање Србије НАТО-у, већ војну неутралност! Престаните да обмањујете грађане Србије или одмах поднесите оставке!

Информативна служба Српског покрета Двери