Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Војводина ће увек бити северна Србија

0

sablon-Dveri

Покрет Двери изражава најоштрије противљење поводом скандалозне изјаве новог председника Хрватске Колинде Грабар Китаровић да ће се залагати за права хрватске мањине у “Србији, Војводини и другим суседним земљама…“.

Позивамо надлежне државне институције, на челу са министром иностраних послова Ивицом Дачићем и премијером Александром Вучићем да што пре реагују!

Грабар Китановић одлично зна историју и географију земаља Југоисточне Европе, па сумњамо да је њена изјава била лапсус; с обзиром на то да је дуго година радила као чиновник у злочиначкој НАТО организацији, сигурно је наставила да користи њихову реторику и овиме јавно исказује планове и аспирације које ова организација има према Републици Србији.

Такве изјаве западних суседа су последица дугогодишњег непоштовања суверенитета наше државе, чему су највише допринеле све владе које је Србија имала у протеклих 15 година.

Дезинтеграција АП Војводине, од 2000. године до данас, коју спроводи ДС на челу са Бојаном Пајтићем, поставља темељ за стварање нове државе на територији Републике Србије и даје лажну наду нашим суседима да овај део територије могу сматрати својим потенцијалним територијалним пленом. Зато Покрет Двери и даље инсистира на једином праведном и спасоносном решењу које ће спречити даљу дезинтеграцију овог дела српске државе, а то је укидање политички непотребне АП Војводине, као још једног реликта комунистичке прошлости.

Знајући нескривене амбиције хрватске независне државе према територијама данашње Војводине, а првенствено према Срему, поручујемо госпођи Китаровић и свим хрватским домољубима, да је територија Војводине увек била српска и да ће ова област увек остати северна Србија.

Инфо служба Двери