Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Власт хоће да нас угаси

0

Двери су у овом тренутку једина политичка организација против које је власт покренула све расположиве државне механизме - Државну ревизорску институцију, Управу криминалистичке полиције, Агенцију за борбу против корупције, а сада и инспекторат Министарства за државну управу и локалну самоуправу.

Сама чињеница да је унутар УКП формирано посебно одељење посвећено само Дверима и да се води неколико поступака против функционера Двери је огроман притисак. У овом тренутку 4 члана Председништва Двери су предмет тужилачких и судских процеса иза којих стоји власт. А додатни скандал је то што је инспекторат Министарства од нас тражио достављање комплетног списка чланства што оставља могућност да власт врши притисак на све наше чланове.

Као што смо рекли већ неколико пута – није проблем да било која државна институција испитује рад Двери ако то исто ради и другим политичким организацијама нпр. Српској напредној странци, али не ради. Али с обзиром да Агенција за борбу против корупције није реаговала на чињеницу да је СНС на поклон добила просторије вредне више од 1,3 милиона евра сигурни смо да критеријуми нису равноправни и да се над Дверима врши репресија и да се злоупотребљавају институције зарад прогона једне опозиционе политичке опције.

Овим путем јавно обећавамо да ће сви они који злоупотребљавају институције зарад репресије над политичким неистомишљеницима одговарати када се промени власт.

                               ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!