Прочитај ми чланак

Двери: Тражимо ванредне изборе у Републици, Војводини и Београду

0

dveriЗбог катастрофалног економског и социјалног стања у Србији Покрет Двери захтева расписивање ванредних републичких избора.

Премијер и читаво његово окружење који се састају са мафијашким шефовима, безбројни скандали везани за све министре из СПС-а, од којих је пропаст матурских испита само кап која је прелила чашу, пут у Европску Унију по сваку националну цену, укидање царина на страну робу и уништавање домаће производње, противуставна предаја Косова и Метохије, даље задуживање државе за више милијарди евра, лоша пројекција буџета и економија пред банкротом, насилно увођење личних карти и здравствених књижица са чипом противно вољи грађана, либерализација закона која на мала врата уводи отровно ГМО семе и храну, уништавање домаћих научних института са изузетним научним кадром и банкама домаћих семенских врста, најава озакоњења геј бракова и могућност њиховог усвајања деце, исти корумпирани кадрови на челу полиције, тужилаштва и судства, медијска цензура која никада није била већа – да ни на једној националној телевизији више нема сучељавања између власти и опозиције…, само су неки од разлога зашто би Влада Србије требало да поднесе колективну оставку.

Овом захтеву придружујемо и захтев за ванредне изборе у Војводини и Београду, из разлога што је Демократска странка изгубила подршку грађана да влада покрајином и главним градом. Стање у Војводини и Београду је више него алармантно, а СНС је очито у тајном договору са ДС и чува их на власти упркос томе што може изазвати пад њихове владавине.

Сматрамо да и републички, и покрајински, и београдски ванредни избори треба да буду организовани у истом дану. Ако би сви ови неопходни ванредни избори били одржани у истом термину уштедела би се значајна финансијска средства.

Dveri0199Млади Дверјани на северу Косова и Метохије
Повереништво Двери Лесковац послало је групу сабораца на север Косова и Метохије, како би упознали овај страдални део Србије и доживели један дан на окупираној српској земљи.

Обишли су 700 година стар манастир Бањску, општине Лепосавић и Звечан, а најдуже су се задржали у Косовској Митровици, где су видели како изгледа дан без струје и град пун живота и срдачних људи одлучних да по сваку цену бране своје домове и не иду никуда одатле.

Дан који су провели тамо био је испуњен и предиван, као да се сам Господ потрудио да њихова посета Светом Косову прође под топлином Његовог благослова.

На крају своје посете, при повратку кући, од једног средовечног Србина из Звечана, кога је дотакло упознавање са њима и циљем њихове посете, чули су обавезујуће речи за све нас који смо у Дверима и сањамо да ћемо допринети стварању боље Србије: „Двери, само Ви да преузмете државу“!

Овом приликом подсећамо да Двери Лесковац тренутно прикупљају брашно и храну за народне кухиње на Косову и Метохији и позивамо све који могу да нам помогну на било који начин да ову хуманитарну акцију изведемо на најуспешнији начин.