Прочитај ми чланак

Двери траже улазак Србије у Евроазијски савез (Видео)

0

Logo-Dveri-crveni-2014

Покрет Двери поздравио је посету шефа дипломатије Руске Федерације, Сергеја Лаврова Србији и од Владе Републике Србије и председника државе тражио радикалан заокрет у спољној политици Србије.

– Захтевамо хитан прекид придруживања ЕУ и прекид приближавања НАТО пакту! Истовремено, тражимо пуно и искрено опредељење за све видове евроазијских интеграција, јер су оне највећи спољнополитички интерес државе и најбоље решење за национални, економски и безбедносни просперитет Србије и српског народа у целини, рекао је на данашњој конференцији за медије, Зоран Радојичић, члан Старешинства Покрета Двери и поновио да се Двери залажу за пуно чланство Србије у организацијама и институцијама кроз које се спроводе евроазијске интеграције.

„Јужни ток је за Србију стратешки пројекат којим се, између осталог, обезбеђује енергетска безбедност, политички утицај Србије на Балкану и у Европи и зато се мора поштовати динамика његове изградње“, истакао је Радојичић и упозорио да Србија не сме да пристане на захтев англосаксонских центара моћи да – као и Црна Гора – уведе санкције Русији.

Говорећи о привреди Србије, Радојичић је оценио да морамо да се угледамо на руску стратегију привредног развоја којом би и Србија могла да пређе са катастрофалног либералног модела на развојни модел.

Радојичић је на крају поновио да су Двери покренуле иницијативу да се руском народу и држави подигне споменик захвалности српског народа за помоћ и подршку коју нам је братска Русија пружала кроз векове.

(ДВЕРИ)