Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Српска оцила нису симбол нацизма, већ јединства и слоге

0

Омладина покрета Двери из Новог Сада оштро је критиковала вечерас омладину појединих опозиционих странака јер је поред графита мржње у Новом Саду, прекречила и „српска оцила“, која су по њиховој оцени „симбол слоге и јединства српског народа“.

„Осуђујемо исписивање графита мржње на зградама у Новом Саду, поготово сматрамо неприкладним исписивање графита који су позив на насиље и мржњу по националној, верској или било којој другој припадности. Медјутим, не подржавамо ни акцију омладинаца појединих странака, који су пре неки дан прекречили и тиме уклонили симбол слоге и јединства српског народа“, навеле су Двери.

Они су додали да поштују и да се поносе државним симболима – грбом, химном и заставом Србије и да су „српска оцила“ део националног грба.

Како су навели, чин њиховог уклањања и проглашавање једног националног симбола за симбол фашизма и нацизма је скандалозно, неприхватљиво и заслужује сваку осуду.

„Овим поступком говоре о својој идеолошкој острашћености, која је била најзаступљенија у време комунистичког терора над српским народом“, оценила је омладина Двери и додала да су четири оцила симбол „српске слоге и њихово уклањање, ма где било, неће ту слогу избрисати“.