Прочитај ми чланак

Двери: Србија на историјском раскршћу!

0

Они који су нас довели довде и који немају решење како да зауставе малтретирање српског народа и гажење српске државе на КиМ треба да одступе са власти.

Након предлога Европске комисије да тзв. споразум о нормализацији односа између Београда и Приштине из Брисела и његов имплементациони анекс из Охрида постану и формално саставни део преговарачког процеса о чланству Србије у ЕУ – постаје јасно да се Србија налази на историјском раскршћу и да има само две могућности.

Прва могућност је да власт у Србији прихвати овакву одлуку ЕУ и одричући се Косова и Метохије зарад даљих евроинтеграција погази Устав и изврши низ кривичних дела против територијалног интегритета. Таквим чином угрозио би се суверенитет и свеопшта безбедност државе и народа не само на КиМ. У исто време би се погазила Резолуција 1244 СБ УН, која је међународно-правна брана сецесији наше јужне покрајине и практично српски народ на КиМ био осуђен на нови егзодус. Заузврат овом нашем пристајању на нову уцену из Брисела добили бисмо наставак неизвесног пута у ЕУ.

Друга могућност је да се одмах и у целости одбаци овакав предлог Европске комисије, а самим тим и противуставни документи из Брисела и Охрида. На овај начин зауставили бисмо негативне последице досадашње погубне преговарачке политике актуелне власти и наставили борбу за очување КиМ у саставу Србије.

На тај начин бисмо добили и на времену да у неком повољнијем геополитичком тренутку решавамо ово за нас Србе пресудно историјско и државно питање. Сматрамо да је, пре било каквих даљих одлука у вези са КиМ, политички мудро сачекати епилог рата у Украјини, избора за Европски парламент и председничких избора у Америци.

Српски покрет Двери ће и као ванпарламентарна политичка организација наставити борбу за одбрану и очување Косова и Метохије у саставу наше државе. За ових 25 година Двери изашли смо са безброј иницијатива у форми саопштења, прогласа, скупштинских резолуција, протеста и апела о одржавању великог надстраначког црквено-народног сабора на тему КиМ, али наши предлози нису допрли до власти која је самостално доносила све одлуке и довела нас у ову позицију.

Терор Аљбина Куртија и приштинских терориста је несумњив, као и западна подршка албанском сепаратизму, али све то не би произвело садашњу лошу ситуацију у којој су Срби прогоњени и исељавају се са КиМ да актуелни режим није потписао низ антиуставних бриселских споразума и повукао државне институције са севера КиМ. Они који су нас довели довде и који немају решење како да зауставе малтретирање српског народа и гажење српске државе на КиМ треба да одступе са власти. Главна тема Главног одбора Српског покрета Двери заказаног за 11. фебруар биће управо како доћи до обједињавања свих патриотских опозиционих снага у један фронт за одбрану КиМ. То је у овоме часу, када се налазимо на историјском раскршћу да ли ћемо бити држава или ћемо прећи у статус колоније, најважнији изазов пред којим стоји патриотска опозиција.