Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: РТС2 злоупотребљава децу у промоцији Ноћи вештица!

0

Данас је Свети Лука и Свети Петар Цетињски, слава српских домаћина. Данас славимо живот а не смрт. Данас нека је СРЕЋНА СЛАВА свим славарима!

Сваке године овај диван хришћански празник отргне у други план невероватно грубо и агресивно наметање слављења паганског празника Ноћ вештица. И католичка црква се ограђује и тражи да се овај дан (Ноћ вештица) не празнује. Међутим, потрошачко друштво и/или неко друго друштво упорно промовишу слављење једног паганског и сатанистичког празника који је посвећен смрти и који су назвали Ноћ вештица. У православној Србији потребно је и морало би се првенствено прослављати и промовисати прослава хришћанских празника. Медији у нашој земљи непрестано игноришу све хришћанске празнике и углавном их не помињу или их помињу као најспореднију вест, реда ради.

Зато данас позивамо све српске породице и све добре људе да данас обележе, прославе и славе Светог апостола ЛУКУ и Светог Петра Цетињског. Осуђујемо све телевизије и друге медије који су се такмичили ко ће више и енергичније да промовише прославу сатанског празника Ноћ вештица. Осуђујемо и противимо се наметању такве идеологије деци и омладини што се упорно чини чак и кроз дечије емисије, цртане филмове…

Посебно осућујемо прилог који је Радио Телевизија Србије са највећом националном фреквенцијом у веома гледаној дечијој емисији Мали дневник емитовала и промовисала прославу Ноћ вештица, уместо славе Свети Лука.

Таква злоупотреба деце ради промовисања антихришћанског празника у једној православној хришћанској земљи је за сваку осуду и одговорност оних који су такав прилог урадили и пустили. РТС има много пропуста у раду, али овај у раду са децом је недопустив и Српски Покрет Двери тражи одговорност и тражи од Радио Телевизије Србије да промовише српске традиционалне вредности и празнике, уз поштовање празника осталих грађана који живе у Србији.

Овај прилог који је РТС2 емитовала у емисији Мали дневник погледало је за два дана преко 40.000 људи који су осудили и /или били шокирани, револтирани промовисањем квази празника Ноћ вештица, користећи за то најмлађе и најосетљивије особе, децу која све упијају и која су погрешно учена или збуњена шта све она славе и треба да славе.

Зато позивамо РТС да се врати својим научним, образовним и другим дечијим програмима кроз које ће деца учити и расти уз трационалне хришћанске вредности којима нас учи и Српска православна црква.

Срећна слава Свети Лука и Свети Петар Цетињски свим славарима и грађанима Републике Србије.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!