Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Револт грађана према РТС-у и Дачићу због Косова

0

Политички савет покрета Двери саопштио је данас да се придружује револту и осуди коју је шира јавност показала према снимку Радио-телевизије Србије у којем је био затамњен натпис у бојама српске заставе „Нема предаје“ на мајици са мапом Косова

Двери су осудиле и покушај министра спољних послова Ивице Дачића да без транспарентне јавне расправе и одлуке парламента концепт разграничења са косовским Албанцима наметне као званичну политику Владе Србије.

„Чињеница да су и министар Дачић и РТС били принуђени да под притиском попусте је јасан знак за све нас да протести и притисци јавности итекако имају смисла и ефекта. Државни функционери и јавне установе треба унапред да имају свест о томе да овакви испади и изјаве неће проћи незапажено и некажњено“, навео је Политички савет покрета Двери.

Политички савет покрета је подсетио све државне функционере да су дужни да поштују одлуке Скупштине Србије и уставни поредак земље и да у том смислу не смеју да дају изјаве којима се позива на кршење Устава.

„Такође их подсећамо да, када је у питању Косово, не забораве став најстарије установе нашег народа, Српске православне цркве, која ове године слави осам векова свог постојања, изречен на Сабору 2018. године: ‘Што се тиче државно-правног статуса наше државе на Косову, односно њеног пуног суверенитета и интегритета, Сабор понавља јасан, више пута изречен став поглавара СПЦ Иринеја који је апеловао на наше државнике да не смеју никада да дају своју сагласност на отуђење Косова, јер оно што се силом узме, то се и врати, оно пак што се поклони некоме, то је за свагда изгубљено, а то Срби и Србија не смеју дозволити’“, наведено је у саопштењу.

РТС је упутила извињење јавности пошто је у прилогу емитованом у јутарњем програму, једном од анкетираних градјана затамњен натпис на мајици на коме је преко мапе Косова у бојама српске заставе било исписано „Нема предаје“.

РТС је у извињењу навео да је натпис „блурован“ грешком уредника.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!