Прочитај ми чланак

ДВЕРИ – представили економски програм за СПАС СРБИЈЕ; Евроазија, а не ЕУ

0

3-predizborni-program-dveri-2014_487_325_90

На данашњој конференцији за медије челници Покрета Двери представили нови предизборни програм ДВЕРИ 2014, који доноси револуционарни заокрет као једину шансу за економски спас Србије.

 На конференцији су говорили чланови Економског Савета Покрета Двери: Данило Тврдишић, мр Предраг Митровић и Александар Танасковић, уз присуство чланова Старешинства и Управе Руководства Покрета Драгана Весовића и Бошка Обрадовића.

Покрет Двери је на овај начин започео предизборну кампању за 2014. годину, симболично кренувши из Чачка, где је на ђурђевданским изборима 2012. године остварен најбољи изборни резултат Двери на републичким изборима – 13% гласова.

Како је речено на конференцији, једино решење за економски спас Србије је револуционарни заокрет у вођењу економске политике. Двери се залажу за радикална решења која једино могу зауставити банкрот државе и спасити домаћу привреду. То су, између осталих, следеће мере:

 

Прекид даљег задуживања државе и сарадње са ММФ-ом

Напуштање ЦЕФТА-споразума и искључиво само српски економски интерес

Замена увоза домаћом производњом где год је то могуће и царинске баријере за стране производе који се могу производити у Србији

Додатно опорезивања банака и формирање Развојне банке Србије

Строго контролисана примарна емисија новца за капитална државна улагања и подршку покретању домаће производње

Обнова ЗОП-а (Завода за обрачун и плаћање)

Закон о испитивању порекла имовине свих политичара и тајкуна од 1989. до данас и одузимање имовине стечене криминалом и корупцијом

Забрана продаје странцима у већинско власништво јавних предузећа, пољопривредног земљишта, извора пијаће воде, бања, рудника, речних токова…

Закон о заштити презадужених породица

Евроазијске интеграције: на руској и источној страни света данас се налази много веће тржиште, за нас отвореније (у случају Русије 99% домаћих производа извозимо без царине), тамо се праве нови инвестициони фондови, могу добити повољнији кредити и очекивати већа економска сарадња.

(ДВЕРИ)