Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Поново ћемо кренути на Пинк, нико није ударио новинарке

0

Двери и Здрава Србија ће поново организовати протесте у Београду ако опозиција не буде више заступљена у информативним програмима на Радио-телевизији Србије, изјавио је данас у Чачку председник Двери Бошко Обрадовић.

Новинарка почела ријалити шоу са повредом

Обрадовић је на конфренцији за новинаре рекао да су Двери и Здрава Србија спремни да поново крену на телевизије Пинк и РТС, јер, како је рекао, без слободних медија нема поштених избора у Србији.

– Ако неко очекује да ће актуелна власт бити смењена апеловањем на демократију и слободу медија, а не уличном борбом против ње, онда верујете да ће Александар Вучић вечно владати – рекао је Обрадовић.

Он је додао да су Двери и Здрава Србија спремни да се супротставе актуелној власти и у Скупштини и на улици. Обрадовић је додао да су медији пренели „све осим онога што се догодило“ на протесту Двери и Здраве Србије у Београду 16. септембра и да није објављено ко је и шта говорио на митингу и какве су поруке послате с тог протестног скупа.

Оценио је и да је инцидент испред ТВ Пинк „исфабрикован“, да нико није ударио новинарке те телевизије и да полиција намерно није била изведена на место догађаја како би био инсцениран инцидент.

– Председник синдиката Слога Жељко Веселиновић изјавио је полицији да је новинарка Пинка Гордана Узелац све време била поред њега и да је нико није дотакао. Сама је у једном тренутку села на плочник, позвала камермана и отпочела ријалити шоу са повредом – рекао је Обрадовић.

Он је најавио да ће Двери објавити снимак који показује како обезбеђење Жељка Митровића улази у масу људи на протесту и удара једног од демонстраната, а након тога се враћају и сакривају у зграду ТВ Пинк.

– Пад Пинка, који је партијска телевизија Српске напредне странке, означио би пад Александра Вучића са власти и зато они бране ту телевизију по цену живота – рекао је председник Двери.