Прочитај ми чланак

Двери: Подршка доласку Срба са КиМ и протесту испред Председништва на Сретење

0

Српски покрет Двери подржава организовани долазак Срба са Косова и Метохије на Сретење у Београд и одржавање протеста испред Председништва у 18 часова.

Веома је важно да се у српској престоници чује глас храбрих и слободних грађана Србије са КиМ који нису део режимске Српске листе и не чине део сепаратистичке владе Аљбина Куртија у Приштини. Осећамо патриотску дужност да их подржимо приликом њиховог доласка у Београд и протеста испред Председништва.

Као што Вучић није Србија — тако ни Српска листа на КиМ не представља читав српски народ који живи у јужној српској покрајини. Време је да се чује глас оних који су на својој кожи осетили последице власти СНС у последњих 10 година, противуставног Бриселског споразума, непрестаног повлачења државе Србије са КиМ и препуштања институција сепаратистима у Приштини. Ово је истовремено и порука председнику Републике да, без обзира каквим новим западним ултиматумима био изложен, не сме да потпише француско-немачки споразум који подразумева да се Србија не противи уласку лажне државе Косово у међународне организације и друге облике признања косовске независности.

Позивамо присталице Српског покрета Двери и све друге патриотски оријентисане Београђане да достојно дочекамо нашу браћу и сестре који долазе са КиМ и пружимо им подршку у њиховим оправданим захтевима да остану да живе у држави Србији а не да — по француско-немачком споразуму — постану дијаспора у независном Косову.