Прочитај ми чланак

Двери: Нисмо против хомосексуалаца, прави педери су у фотељама

0

vladan-glisic

(Дневно)

Чланови Организационог одбора овогодишње „Недеље поноса” поручили су да би шетња припадника ЛГБТ заједнице, заказана за суботу 28. септембар, требало да се одржи по сваку цену.

Са друге стране, покрети попут „Двери”, изричито су против овакве манифестације, не због, како кажу самих хомосексуалаца, већ зато што „Србији прети демографска катастрофа због беле куге”.

„Двери” ће током три дана, 26. 27. и 28. септембра изаћи на улице српске престонице са циљем да „промовишу праве породичне вредности и традиционално друштво”.

Овим поводом, разговарали смо са старешином овог покрета Владаном Глишићем, који каже да ће организовати низ манифестација међу којима је и „Породична шетња”.

– Наша лична уверења немају везе са протестом против „Геј параде” јер су прави проблем у Србији „педери у фотељама” који лажу и завлаче народ – рекао је Глишић и додао да ће на дан „Параде поноса” овај покрет протествовати испред зграде Владе Србије.

Према његовим речима, уколико оваква Влада остане на власти, „Србија за пет година више неће постојати јер ће се поделити на низ региона”.

– Дачић и Вучић су врло опасни људи који су направљени да раде против ове земље и да униште Србију – наглашава Глишић и додаје да их што пре треба склонити са власти.

Члан „Двери” Бранимир Нешић изјавио је на конференцији за новинаре да ће овај покрет бити са својим грађанима и тог 28. септембра, али да још нису одлучили „у ком облику”.

Владан Глишић истиче да „Двери” никада нису правили инциденте по граду, па тако ни овог пута не намеравају да користе силу али је, како каже, могуће да уколико им забране протест испред Владе, „достојанствено одбране свој углед”.

Многе радикалне групе навијача и народних покрета, попут СНП „Наши” најавили су своје присуство на дан „Прајда”. Подсећања ради, овај покрет је „хомосексуалност назвао дубоким душевно-духовним поремећајем који проистиче из лошег односа родитеља и деце”.

– Покрет „Двери” је и раније сарађивао са овим и сличним организацијама, али до инцидената никада није дошло. Ипак, јасно је да иза таквих ексцеса стоје људи попут Мише Вацића који стоји на челу покрета „1389” а пошто је он под утицајем и контролом његовог господара Вучића, не верујем да ће се усудити да направе неки проблем јер он то неће дозволити – рекао је Владан Глишић за портал „Дневно Србија”.

Он је казао да не очекује да ће на дан „Параде” доћи до излива насиља, мада је „Србија због економског статуса и социјалне понижености ушла у веома опасну зону и никад се не зна када неки шамар може да изазове ватру”.

Потпуно је извесна и могућност да држава забрани окупљање „Двери” на дан „Прајда”. Чланови овог покрета ипак су одлучни да, ако се то деси, истрају у ономе што су наумили чак и по цену да буду ухапшени.

– Свакако не намеравамо да пружамо било какав отпор и нећемо падати на ситне провокације – рекао је Глишић.

Покрет „Двери” недавно је примљен у Светски конгрес породица, а поводом манифестације „Породична улица” у Београду, организоваће и округли сто на тему породичне политике.