Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Наш циљ је солидарност и брига о свим друштвеним слојевима

0

Брига о свим друштвеним слојевима који захтевају одређену врсту помоћи мора да постане један од приоритета Градске управе.

Солидарност треба да постане наша свакодневица, посебно у овом времену велике беспарице, али истовремено и у добу у коме се изгубило осећање емпатије према ближњем – истакла је Невена Томић, кандидат на листи Доста је било и Двери. Она сматра да будућа градска власт мора да уради социјалну карту града (познавање локација живљења најугроженијих људи, формирање хуманитарног фонда, дефинисање социјално угрожених категорија према постојећим стандардима), затим да посвети много већу бригу ратним ветеранима, ратним војним инвалидима, избеглицама и другим угроженим категоријама које су неправедно потиснуте на маргине друштва.

Градска власт мора много активније да ради на сузбијању проблема наркоманије (обједињавање неефикасних канцеларија у једну са различитим програмима, организовање саветовалишта, већа сарадња са полицијом…), као и да повећа бригу о пензионерима кроз оснивање дневних центара за боравак старих лица и проширење капацитета службе геронто-домаћица.

Листа Доста је било и Двери залаже се за отварање центара за професионалну рехабилитацију и едукацију особа са инвалидитетом, за пружање стручне помоћи, обуку и подршку кроз радионице на нивоу општина.

Гро Двери Београд