Прочитај ми чланак

Двери: Ко нас прислушкује и зашто?

0

dveri

У одвојеним писмима Покрет Двери се данас обратио премијеру и министру полиције Дачићу, потпредседнику Владе и шефу свих безбедносних служби Вучићу, директору полиције Вељовићу, шефу БИА-е Ђорђевићу и заштитнику грађана Јанковићу

„Програми масовног прислушкивања не само да су опасност по приватност појединаца, они такође представљају опасност за слободу говора и демократска друштва. Само постојање модерних технологија за шпијунирање не треба да се користи као изговор да се те модерне технологије и употребе за масовна шпијунирања, надгледања, и сл. Ми сви имамо моралну дужност да се потрудимо да наши закони и наше моралне вредности ограниче ове програме за прислушкивање и надзор и да се у исто време очувају основна људска права”.
Едвард Сноуден, О слободи и истини
 
 Поводом политичког скандала који се десио пре десет дана, када је Служба за борбу против организованог криминала упала у просторије Двери, Покрет Двери се обратио државном врху са захтевом да добије образложење ко је наредио упад у Двери и због чега?

Постављено је и питање ко је наредио претрес у просторијама независног интернет радија СНАГА НАРОДА, и то првобитно затражен под изговором тражења наркотика, а потом под потпуно другим образложењем, као и ко је наложио заплену радијске опреме?

И после 10 дана од овог полицијског упада у један опозициони медиј и политички покрет нико од надлежних није се огласио, а о овоме скандалу ћуте све политичке странке како на власти тако и у опозицији.

 И као најважније, овим поводом упућено је и питање да ли су чланови Старешинства Двери под присмотром, да ли им се прислушкују телефони и пресреће електронска комуникација?
Покрет Двери од државног врха очекује да буде испитано све наведено и обавештена јавност како је дошло до овако репресивног понашања према једној опозиционој политичкој групацији.

Слободу мишљења, слободне медије и слободно опозиционо деловање не може нико зауставити. Очекујемо да спречите злоупотребу полиције и других безбедносних служби које не смеју бити стављене у функцију обрачуна са опозицијом и неистомишљеницима у медијима.

После отимања Косова и Метохије, распродаје природних и привредних богатстава Србије, новог задуживања државе, увођења ГМО семена и хране, одузимања деце коју наши судови додељују страним држављанима, наметања педерских парада, упад у просторије најозбиљније опозиционе политичке снаге, гашење опозиционог радио програма и прислушкивање лидера опозиције, представља удар на основна људска права и слободе који морате прекинути.
 Србија не сме поново постати тоталитарна држава и то нећемо дозволити.  

Информативна служба Покрета Двери