Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Како се Маја Гојковић понашала док је била у опозицији

0

Ових дана сви смо сведоци урушавања достојанства Народне скупштине од стране председавајућег Маје Гојковић, која брутално крши Пословник, одузима реч посланицима, изриче мере опомена и удаљења са седница мимо Пословника, дискредитује их етикетирањем и лажима, а поред тога виче и вређа запослене у Народној скупштини.

Ово понашање не треба да нас чуди јер бахатост и непоштовање парламента потичу још из 1994. године када је Маја Гојковић била посланик СРС у Савезној скупштини, о чему сведоче снимци њених расправа са тадашњим председавајућим Радоманом Божовићем. На напомену председавајућег да јој је истекло време по Пословнику, она одоговара „То мене не интересује“, вређа председавајућег говорећи му да је „приучени економиста“ и додаје „ја ћу кад год ме прекинете поновити реченицу“.

Иако председавајући покушава да смири ситуацију и чак јој даје додатни минут мимо Пословника, Маја Гојковић наставља да се понаша непристојно и не престаје да прича чак ни кад јој је председавајући одузео реч.

На другом снимку јасно се види како је Маја Гојковић заузела говорницу и није хтела да се врати на посланичко место, иако јој је председавајући одузео реч по Пословнику, и говори му да треба он да изађе напоље.

Видимо да Мају Гојковић када није на власти не интересује Пословник и тражи додатно време мимо тога, а посланицима Двери данас одузима реч у времену које им по Пословнику припада. Поставља се питање шта је спорно када се посланици Двери боре за своја права, кад је Маја Гојковић некад нападала председавајућег и кад није имала право?

Питамо се и како би Маја Гојковић реаговала да је у овој ситуацији на месту Радомана Божовића. Вероватно би оптужила саму себе за вређање, насиље, а можда и за неку модрицу.