Прочитај ми чланак

Двери: Између ЕУ и Косова, бирамо Косово!

0
Dveri121IMG_8804Саопштење
Уколико се Влада Србије одлучи за ЕУ и одрекне Косова и Мeтохије, обавезујемо се да ће Двери поништити све њихове антиуставне потписе на издају.

Први потпредседник Владе Србије, Александар Вучић у свом гостовању на РТС-у, јасно је поставио дилему која стоји пред српским народом у предстојећим данима: Косово или ЕУ.

Покрету Двери и свим српским родољубима јасно je да се ова дилема одавно налази пред Србијом, само је Александар Вучић и Влада Србије то тек данас дефинитивно признала.

На тај начин, Александар Вучић је већ одбацио сопствену заблуду о трећем путу између Кнеза Лазара и Вука Бранковића. Постоје само два пута. За сваког Србина дилеме нема: Косово је изнад ЕУ! А то показују и сва истраживања јавног мњења, да када год се поставило питање Косово или ЕУ грађани Србије су се у апсолутној већини изјаснили за Косово и Метохију.

Из Вучићевог излагања делује да се Влада Србије већ определила за ЕУ, само жели у наредним данима да уради немогуће: да за то добије подршку народа. Образложење које се могло чути од Александра Вучића да ако се определимо за Косово и Метохију доживећемо изолацију и неће бити новца за буџет, као и то да Србија неће моћи да преживи – не стоје, јер запад није једина страна света!

Договор са западним силама које су нас бомбардовале и двадесет година у континуитету стајале на страни наших непријатеља, очито није могућ и просто је несхватљиво да је неко у актуелној Влади Србије у то веровао.

На другим странама света крахом Бриселских преговора и неуласком Србије у ЕУ отварају се бројна врата за до сада забрањену војну, економску и политичку сарадњу. Од ЕУ нисмо добили ништа изузев уцена и ако наставимо пут у ЕУ могу нас чекати само нове уцене: распродаја преосталих привредних ресурса и земљишта, наставак пљачке од стране страних банака и тровање народа кроз увоз и дистрибуцију генетски модификоване хране и семена.

Србија неће преживети ако издамо Косово и Мeтохију, јер ће онда на ред доћи даље разбијање Србије у Рашкој области, Прешеву, Бујановцу, Војводини… Из свих ових разлога Покрет Двери изнова јасно бира Косово и Метохију, а одбацује ЕУ и њене уцене. Прекид даљег придруживања ЕУ значиће ослобођење Србије и ослобођење свих наших државних потенцијала који су били спутани нечувеним диктатима из Брисела.

Александар Вучић је изјавио да ће одлука на ово кључно опредељење Србије у 21. веку бити донета у наредних 72-96 сати. Позивамо представнике свих патриотских организација и политичких странака да у суботу, 6. априла, масовним изласком на београдске улице, на народном референдуму, покажемо Влади Србије шта је став српског народа по овом питању!

Још једном позивамо СПЦ и САНУ да се и оне огласе и јасно определе по овом питању. Позивамо све слободне људе и родољубе да Београд у суботу, 6. априла, буде истинска престоница Србије која ће јасно поручити шта је једини одговор на Вучићеву дилему: Не дамо Косово и Метохију!

Уколико се Влада Србије одлучи за ЕУ и одрекне Косова и Мeтохије, обавезујемо се да ће Двери поништити све њихове антиуставне потписе на издају Косова и Мeтохије, а да ће сви они који то буду потписали одговарати пред својим народом.

Видимо се у суботу!